26.2 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 24, 2021
26.2 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 24, 2021

Peste 4.000 de tablete pleacă spre elevii ieşeni. Este prima tranșă venită de la Ministerul Educației

Ultimele știri

Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi a început ieri, 7 decembrie, distribuirea tabletelor achiziţionate de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării prin programul „Şcoala de acasă”. Astfel, ISJ Iaşi va distribui cele 4.320 de tablete informatice alocate de Minister către 71 de şcoli din judeţ. Aceasta este prima tranşă de materiale informatice, conform Hotărârii de Guvern nr. 370  din 7 mai 2020, prin acest program vor ajunge în judeţul Iaşi 14.583 de tablete în total, fiind vorba de 174 de şcoli gimnaziale şi licee.

Conform informaţiilor oferite de către ISJ Iaşi, ieri au primit tablete de tip TCL 26 de şcoli, iar alte 45 de şcoli tablete ALLVIEW, distribuirea către elevi realizându-se după o serie de criterii. Astfel, vor avea prioritate familiile în care nu există niciun echipament informatic, apoi cele care au un singur dispozitiv electronic pe care îl folosesc mai mulţi copii din aceeaşi familie, un ultim criteriu fiind existenţa unui singur dispozitiv folosit de mai mulţi membri ai familiei, inclusiv pentru telemuncă. Tabletele includ un abonament la internet şi vor ajunge la elevi după ce, prin sistemul MDM (Managementul Device-urilor Mobile), vor fi securizate şi nu vor permite accesarea site-urilor maliţioase, vor fi monitorizate şi personalizate în scop educaţional, neputând fi înstrăinate.

„Este un moment important pentru şcolile ieşene, îndeosebi pentru cele din mediul rural. Au sosit la Iaşi 4320 de tablete care vor fi distribuite în cursul zilei de astăzi (n.r.7 decembrie) în 71 de şcoli dintr-un total de 14.583  de tablete alocate de către Ministerul Educaţiei judeţului Iaşi prin programul naţional «Şcoala de acasă». Este foarte bine că acest număr de tablete va ajunge cât mai repede în şcolile din judeţul nostru. La acest moment, în afara programului naţional, Inspectoratul Şcolar  Judeţean se află în curs de achiziţie a încă 3.707 de tablete care, de asemenea, vor fi distribuite elevilor care nu deţin un echipament informatic. Am prioritizat în acest sens şcolile speciale şi şcolile vocaţionale, precum şi acele unităţi de învăţământ care nu au reuşit pe baza unor parteneriate cu autorităţile publice locale să acceseze proiecte cu finanţare europeană”, a punctat prof. dr. Genoveva Farcaş, inspector şcolar general în cadrul ISJ Iaşi.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, prin acelaşi proiect prin care se vor achiziţiona 3.707 tablete, „Educaţia în siguranţă“, vor fi cumpărate şi 315.273 de măşti şi 4.583 de litri de dezinfectant. Totodată, în cadrul altor proiecte au fost achiziţionate câteva milioane de măşti, aproape 200.000 de litri de dezinfectanţi, lămpi de dezinfecţie, dispensere şi aparatură necesară pentru a preveni răspândirea infecţiei cu SARS-Cov-2.

Sursa Ziarul de Iasi

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
câțiva nori
26.2 ° C
27.3 °
25.8 °
53 %
1.7kmh
19 %
sâm
24 °
Dum
27 °
lun
29 °
mar
32 °
mie
33 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI