17.1 C
Paşcani
sâmbătă, septembrie 23, 2023
Array

Peste 270 de amenzi într-o singură zi la trecerile de cale ferată

Ieri a avut loc a acțiune a polițiștilor ieșeni la trecerile de cale ferată, timp în care 12 conducători auto au rămas fără permis și au fost amendați cu 945 de lei pentru că nu au respectat regulile de trecere la nivel cale ferată și au trecut pe roșu.
Printre cei aflați în această postură se află și un tânăr de 27 de ani, A. Marian, din Târgu Frumos, care a fost surprins de polițiștii Serviciului Rutier, în timp ce trecea calea ferată de la ieşirea din localitatea Podu Iloaiei, fără a respecta semnalele acustice si luminoase de oprire, în astfel de situații. Bărbatul a primit amendă de 945 de lei, iar permisul de conducere i-a fost suspendat conform legii.

În timpul acțiunii ample desfășurate ieri de polițiștii Serviciului Rutier din Iași în colaborare cu cei din Târgu Frumos, Pașcani și Hârlău, au fost reținute în total 24 de permise de conducere și au fost aplicate 271 de amenzi în valoare de 58 de mii de lei, cele mai multe dintre ele fiind pentru nepurtarea centurii de siguranță(43), pentru folosirea telefonului mobil în timpul conducerii autoturismului(31), pentru lipsa actelor(18) și pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cale ferată (14).

Amintim că după ultimele reglementări ale Codului Rutier cele mai mari amenzi sunt cele primite de șoferii care pun în pericol siguranța participanților la trafic, fie că este vorba de nerespectarea prevederilor legate de trecerile de cale ferată, cu oprire la semnalele acustice și luminoase sau nepurtarea centurii de siguranță.

Alte articole