18.9 C
Paşcani
duminică, iunie 4, 2023

Peste 23.000 de lei pe lună pentru cel mai căutat medic de familie

Topul decontărilor pe cabinetele de medicină de familie este „completat“, de câţiva ani, de aceleaşi nume. Potrivit ultimelor decontări publicate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Iaşi, printre doctorii care încasează cele mai mari sume pe cabinetele de medicină de familie se regăsesc trei nume care se aflau în top şi în urmă cu doi-trei ani. Medicul de pe prima poziţie, de exemplu, se afla pe acelaşi loc chiar şi în urmă cu opt ani. Cu câteva excepţii, dr. Camelia Răcilă, medic de familie în Paşcani, a „asigurat“ prima poziţie în topul decontărilor CJAS din 2009 încoace.

Poziţii „privilegiate“ ocupă în ultimii ani şi dr. Camelia Untu, medic de familie în Iaşi, respectiv dr. Elena Crăcană, medic de familie la Schitu Duca. Despre ultimul doctor menţionat, „Ziarul de Iaşi“ a arătat în 2014 că îşi rotunjeşte veniturile pe cabinetul medical printr-o practică pe care autorităţile sanitare o consideră ilegală.

În topul decontărilor pe care CJAS le face către medicii de familie din judeţul Iaşi se regăsesc constant trei nume: dr. Camelia Răcilă, dr. Camelia Untu, dr. Elena Crăcană.

Potrivit CJAS, în luna august, ultima pentru care datele de aici au putut fi făcute publice, dr. Răcilă a decontat pe cabinet peste 23.000 de lei, şi a ocupat astfel prima poziţie în top, dr. Untu a decontat peste 21.000 de lei şi a ocupat anul acesta poziţia a treia în top, iar al treilea medic din lista de mai sus, dr. Crăcană, a decontat acum peste 20.000 de lei, şi a ocupat astfel poziţia a cincea.

În luna iulie, însă, dr. Răcilă a decontat servicii medicale în valoare de peste 22.700 de lei, ocupând locul întâi în top, urmată imediat de dr. Untu, care a decontat servicii în valoare de peste 22.200 de lei. Pe poziţia a cincea în iulie s-a aflat tot dr. Crăcană, cu peste 20.000 de lei decontaţi de CJAS.
Alături de cele trei doctoriţe care „domină“ topul decontărilor la furnizorii de medicină de familie, în ultimele luni apar şi dr. Mihai Iordache, din comuna Ciurea, respectiv dr. Vasile Blaşcu, din comuna Vânători.

 

Continuarea pe Ziarul de Iasi

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow