13 C
Paşcani
miercuri, mai 18, 2022
Array

Peste 200 de locuri de muncă în Spania, Germania şi Marea Britanie

Ieşenii interesaţi să se angajeze în străinătate au la dispoziţie aproape 1.400 de locuri de muncă prin reţeaua Eures. În această perioadă, cele mai multe oportunităţi de angajare sunt în Spania, Germania şi Marea Britanie, unde se caută muncitori necalificaţi în agricultură, factori poştali şi personal medical. Cele mai multe poziţii vacante, 800 la număr, sunt pentru muncitori necalificaţi în agricultură în Spania.

Persoanele selectate vor fi remunerate cu 40 euro brut pe zi, iar pentru a aplica, ieşenii interesaţi trebuie să se adreseze consilierului Eures din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Iaşi. Posturile sunt disponibile începând cu 1 ianuarie 2016, iar din remuneraţia va fi plătită la fiecare două săptămâni, potrivit informaţiilor transmise într-un comunicat de AJOFM. Totodată, conform aceluiaşi anunţ, angajaţii trebuie să achite 2% impozit pe venit şi 113 euro asigurare socială. Dosarul pentru înregistrarea în baza de date va conţine cererea tip (se completează la sediul AJOFM), cazier judiciar valabil, adeverinţă medicală cu menţiunea „apt pentru muncă”, copie după actul de studii, respectiv un CV în limba română.

De asemenea, ieşenii care sunt în căutarea unui loc de muncă în Germania au la dispoziţie 236 de oferte, la mare căutare fiind asistenţii generalişti, ospătarii, şoferii de tir dar şi hamalii. Locuri de muncă se mai pot găsi în Marea Britanie (67), Ungaria (50), Suedia (35) şi alte ţări, iar informaţii suplimentare se pot obţine la AJOFM Iaşi – telefon 0232.254.578 sau la sediul agenţiei din str. Cucu, nr.1, Iaşi.

Sursa: Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow