More

  Peste 20 de incendii în week-end. Au ars zeci de tone de vegetație

  Array

   Echipele de intervenție de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență din județul Iași au avut un week-end solicitant: peste 20 de incendii și 97 de cazuri medicale la care au fost chemați.

  Vinerea trecută la Tîrgu Frumos au intervenit în 2 incendii de vegetație. În primul dintre ele, anunțat în satul Goești, au ars 3 tone deşeuri si 14 ha vegetaţie uscată de pe un teren al Primăriei Lungani, iar la cel de al doilea din satul Fărcăşeni, comuna Strunga, au fost mistuite de flăcări aproximativ 30 de tone de deșeuri.

  Și la Hîrlău a fost nevoie de intervenția pompierilor sâmbătă noaptea, pentru stingerea unui incendiu, izbucnit la un depozit de furaje, iar la Pașcani duminică după amiază, pompierii au fost chemați  pe strada 13 septembrie, pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată, izbucnit pe un teren al şcolii din Sodomeni.

  Precizăm că și în cursul zilei de ieri la Pașcani  și Miroslovești au fost semnalate 2 incendii minore, în cadrul cărora au ars pe suprafețe mici tot vegetație uscată  și lăstăriș, în cazul incediului de  la Soci.

  Nu sunt cunoscute cauzele ce au determinat aceste incendii, cel mai probabil fiind vorba despre foc deschis în spaţii deschise, iar din fericire evenimentele nu au fost soldate decât cu pierderi materiare minore, fără victime sau pagube materiale mari.

   

  Ce părere ai?

  Related Articles

  ”Atenţie la capcanele din noile contracte! Nu există miracole în ofertele ieftine”

  Oamenii ar trebui să fie foarte atenţi când semnează noi contracte de energie, întrucât furnizorii au multe tactici de a păcăli clienţii, iar preţurile...

  Medicii de familie către pacienţi: Programaţi-vă singuri pe portalul de vaccinare!

  Aceştia spun că nu pot face faţă numărului mare de solicitări, mai ales în condiţiile în care platforma de înscrieri merge cu intermitenţe, şi...

  Cum a dat lovitura Grupul GRAMPET: Testul economic din 2020, o provocare economică unică în România

  Anul 2020 a atras provocări economice unice pentru Grupul GRAMPET – Grup Feroviar Român (GFR), cel mai mare grup feroviar și operator logistic privat...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI