18.7 C
Paşcani
sâmbătă, septembrie 18, 2021
Array

Peste 20.000 de euro caștigă lunar, un manager din Pașcani

Potrivit informaţiilor obţinute de „Ziarul de Iaşi“, cele mai mari salarii brute pentru care firmele din Iaşi plătesc taxe şi impozite la bugetul de stat ajung în buzunarele unor cetăţeni străini. Cu siguranţă atracţia topului realizat de „Ziarul de Iaşi“ este firma cu capital turcesc Rompak din Paşcani, care produce cunoscuta drojdie Pakmaya. Trei angajaţi de la această firmă au venituri sa­lariale colosale care, însumate, ar echi­vala cu peste 300 de salarii minime pe economie. Mai mult, firma Rompak plăteşte pentru cele trei salarii contribuţii la bugetul de stat din care ar putea fi plătiţi 95 de bugetari care primesc un salariu mediu brut lunar de 1.300 lei.

Afaceri de aproape 100 milioane lei

În capul clasamentului se află unul din şefii companiei păşcănene Rompak SRL, turcul Omer Manoglu, care a primit în luna septembrie un salariu brut de 98.000 lei, din care a rămas cu 76.400 lei (peste 17.300 euro) „în mână“. Manoglu, care are 65 de ani, este administrator cu drepturi depline în cadrul firmei încă de la venirea companiei în Paşcani, respectiv din 1994.

Din aceeaşi perioadă sunt ad­mi­nistratori Rompak şi partenerii lui Omer Manoglu, Canan Pak (59 de ani) şi Unal Bozkurt (67 de ani), însă aceştia nu au salarii la fel de mari. Totuşi, în top intră cel de-al patrulea administrator de la firmă, Telatar Kadir Yasar (61 de ani), numit în această funcţie în acest an, pe 14 mai. Turcul Yasar apare pe site-urile de specialitate cu funcţia de manager gene­ral şi a băgat în buzunar luna trecută circa 68.500 lei (15.500 euro), acesta ocupând locul al treilea în clasament, cu un salariu brut în valoare de 88.000 lei.

Pe locul cinci în topul „Ziarul de Iaşi“ se află di­rectorul financiar Ibrahim Mert, fost student la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“, cu un salariu brut de circa 61.000 lei. După ce s-a achitat de contribuţiile la bugetul de stat, Mert a rămas „în mână“ cu aproximativ 47.200 lei (10.700 euro).

Salariile şefilor de la Rompak sunt justificabile dacă luăm în calcul rezultatele financiare pe care compania le realizează an de an. Numai anul trecut, firma turcă a avut un profit net de peste 14,7 milioane lei şi o cifră de afaceri de 98,7 milioane lei. continuarea AICI

DE LA ACELAȘI AUTOR

Incidența COVID-19 a depășit 2/1.000 în orașul Hârlău

Orașul Hârlău a depășit incidența de 2 la mia de locuitori (2,33). În această situație, prin ordinul...

Accident rutier grav dupa Hanul Drăgușeni. O mașină a fost ruptă în două

Accident rutier grav dupa Hanul Draguseni, vineri, in jurul orei 17:00. Intr-o fotografie de la eveniment postata...

Se scumpește apa îmbuteliată. Președintele APIA: Prețul crește cu cel puțin 20% și se va vedea la raft din octombrie

Valul scumpirilor continuă. Va crește și prețul apei îmbuteliate, iar majorarea va fi de cel puțin 20%,...

A fost identificat autorul furtului dintr-un birou din spatele Judecătoriei Pașcani

Poliţiştii Poliţiei Municipiului Paşcani efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt. Persoana...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI