20.8 C
Paşcani
sâmbătă, august 20, 2022
Array

PESTE 2.000 DE ARTICOLE PIROTEHNICE RIDICATE DE POLIŢIŞTI

- Advertisement -

PESTE 2.000 DE ARTICOLE PIROTEHNICE RIDICATE DE POLIŢIŞTI

Poliția continuă acţiunea ,,Foc de Artificii”, pentru verificarea legalităţii operaţiunilor cu articole pirotehnice desfăşurate de persoanele fizice şi juridice. În perioada 23 – 25 decembrie a.c., polițiștii din județul Iași au constatat 4 infracţiuni şi au confiscat peste 2.000 de articole pirotehnice.

Poliţia Ieşeană, prin Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, acţionează la nivel judeţean, în perioada 15 noiembrie 2016 – 4 ianuarie 2017, pentru prevenirea oricăror evenimente negative, generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice. Astfel, în perioada 23 – 25 decembrie a.c., au fost constatate 4 infracţiuni, față de 4 de persoane fiind efectuate cercetări în cauze penale. De asemenea, au fost confiscate 2.186 de articole pirotehnice şi 15 candele romane.

O atenție deosebită a fost acordată deținerii și mânuirii de articole pirotehnice de către copii și tineri. Pentru prevenirea evenimentelor negative în care aceștia ar putea fi implicați, polițiștii ieşeni au desfășurat activități de informare în școlile din judeţ.

Un bărbat de 35 de ani a fost depistat într-o piaţa agroalimentară din municipiul Paşcani, în timp ce oferea spre comercializare articole pirotehnice fără a deţine autorizatie în acest sens, fapt pentru care s-a întocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de ” orice operatiune cu articole pirotehnice efectuata fara drept”, fapta prev. si ped. de art. 37, lit. „a” din Legea 126/1995. Cele 202 de articole pirotehnicefiind ridicate în vederea confiscării.

Poliţia Ieşeană reaminteşte că este interzisă deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2, 3 şi 4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 şi T2) şi a altor articole pirotehnice din categoria P2, din motive de ordine și siguranţă publică, securitate şi pentru protecţia mediului.

Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor şi a mediului.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow