More

  Peste 110.000 de pacienti au trecut pragul Spitalului de Urgenta Pascani in 2012

  Array

  Ambulanta spital transferAnul 2012 a fost un an bun pentru Spitalul de Urgenta Pascani din punct de vedere al pacientilor. In anul precedent, au fost inregistrate cifre impresionante si anume peste 110.000 de pacienti au trecut pragul Spitalului, sub diferite forme. In unitatea medicala au fost internati 12.273 de pacienti care au insumat nu mai putin de 98.607 de zile de spitalizare continua.

  Si prin Ambulatoriul Spitalului au trecut zeci de mii de pacienti. In registrele medicilor din cabinetele specializate au fost luati in evidente un numar de 61.353 de bolnavi.

  Conform purtatorului de cuvant, Diana Acsinte, mortalitatea inregistrata la Spitalul de Urgenta nu a crescut. In anul 2012, dintre pacientii grav bolnavi internati in unitatea medicala s-au stins un numar de 370. Aceasta a mai precizat ca numarul de decese este atat de mare, din cauza Sectiei de Paliatii, unde procentul de mortalitate a atins si pragul de 50 %.

  In afara de acesti indicatori strict numerici, un indicator pe care conducerea Spitalului il urmareste este indicele de complexitate a cazurilor. Acest indice sta la baza contractului cu Casa de Asigurari si Sanatate iar in functie de acesta unitatea medicala primeste finantare.
  Potrivit directorului medical, aspectul cel mai pozitiv al acestei statistici, este faptul ca indicele de 0,88 pe care si l-a propus Spitalul, in 2012, a fost depasit, astfel inregistrandu-se un indice de 0,93.

  Concluzia in urma prezentarii acestor date este ca Spitalul Municipal de Urgenta Pascani a inregistrat o adresabilitate mare, in anul precedent, iar numarul de pacienti ce sufera de afectiuni grave s-a inmultit ingrijorator.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Cadouri de Crăciun pentru copii, la propunerea consilierilor din opoziție

  Copiii pascaneni vor primi cadouri de Craciun din partea administratiei locale. Este vorba despre cei care se vor inscrie la concursul “Sania lui Mos...

  Iluminatul festiv va fi pornit pe 1 decembrie. Mesaj de Ziua Națională pentru pășcăneni de la primarul, Marius Pintilie

  Magia sarbatorilor de iarna va ajunge in municipiul Pascani de Ziua Nationala a Romaniei. De 1 decembrie, va fi pornit iluminatul festiv pe strazile...

  Ziua Națională cu depuneri de coroane și premii pentru cuplurile de aur

  Activitatile pentru Ziua Nationala a Romaniei vor avea loc conform programului anuntat initial de Primaria Pascani. Consilierii din opozitie au initiat in cursul zilei...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI