More

  Peste 11.500 de solicitări pentru Serviciul de Ambulanță Pașcani în anul 2012

  Array

  ambulanta pascani cpuNumărul solicitărilor primite de Serviciul de Ambulanță Pașcani se ridică la ordinul zecilor de mii. Potrivit unei statistici furnizate de Serviciul Județean de Ambulanță Iași, la Pașcani, în anul 2012, au fost înregistrate, în fiecare lună, aproximativ o mie de solicitări.

  Mai exact personalul Stației Zonale din Pașcani au fost supraaglomerați, în anul ce a trecut, în registre fiind trecute nici mai mult nici mai puțin de 11.651 de solicitări.

  La Stația Zonală din strada Ștefan cel Mare, lucrează 49 de angajați, din care patru sunt medici, 25 de asistenți și 20 de șoferi de autosanitare. Serviciul de Ambulanță deservește locuitorii din Municipiul Pașcani plus 16 comune și este dotat cu o ambulanță de tip C cu medic, două ambulanțe de tip B1/B2, trei ambulanțe de tip A1/A2 și cu un autoturism care asigură îngrijire medicală la domiciliu.

  Medicul Petronela Luca a declarat că numărul pacienților care apelează la serviciul de urgență crește de la an la an. Că și cazuistică, bolnavii care au suferit accidente vasculare, cei cu boli cronice și suferinzii de astm au apelat cel mai des la ambulanță.

  Doctorița a tras și un semnal de alarmă, deoarece de la începutul anului 2013, au crescut foarte mult cazurile de infarcturi, în rândul tinerilor.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Deputatul Petru Movilă: am legi care au făcut istorie în Parlament! (P)

  1. Pe 6 decembrie veţi candida pentru un nou mandat de parlamentar. Ce vă recomandă pentru un mandat de deputat şi de ce aţi...

  Petru Movilă, candidat PMP: 10 măsuri pentru un sistem de sănătate european (P)

  Partidul Mişcarea Populară a lansat un apel către toţi liderii politici din România pentru elaborarea şi adoptarea unui Pact Naţional pentru Sănătate. Pactul Național pentru...

  Un copil a gasit o bucata de craniu uman pe un camp din judetul Iasi

  Un copil din judetul Iasi a gasit pe un camp o bucata dintr-un craniu uman, astfel ca la fata locului s-au deplasat mai multe...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI