17.3 C
Paşcani
miercuri, septembrie 27, 2023
Array

Peste 11.000 de elevi şi liceeni şi-au dovedit cunoştinţele

5.239 de liceeni au participat ieri la verificările la Matematică şi Istorie, în timp ce 6.394 de elevi de clasa a VIII-a au susţinut simulare la Matematică.

Din cauza vremii, simularea Evaluării Naţionale nu s-a ţinut în 37 de unităţi şcolare, din totalul de 190. În aceste unităţi se va organiza examenul în ziua de luni, 17 decembrie, începând cu ora 11.00.

Varianta la Matematică pentru elevii de clasa VIII-a a inclus trei subiecte, punctate cu câte 30 de puncte. Pentru orice soluţie corectă, chiar dacă este diferită de cea din barem, se va acord punctajul corespunzător, iar nota finală se calculează prin împărţirea punctajului obţinut la 10. La subiectul al doilea au fost selectaţi patru itemi de algebră şi unul de geometrie, acesta din urmă solicitând elevului să deseneze o piramidă patrulateră regulată, studiată în acest semestru. Subiectul al treilea a fost alcătuit din două probleme de geometrie, ambele având caracter aplicativ. „Considerăm că această variantă are în ansamblu un nivel mediu, ceea ce le va permite elevilor cu o pregătire mai slabă să obţină o notă minimă, în timp ce elevilor performanţi li se va confirma valoarea“, arată prof. Irina Căpraru, inspector de matematică. Şi liceenii de a XII-a au avut de tratat la Matematică trei subiecte, fiecare de câte 30 de puncte, fiind concepute patru variante pentru cele patru filiere. „În ansamblu, variantele au fost accesibile, echilibrate, au permis identificarea aspectelor ce necesită remediere, acolo unde a fost cazul. Considerăm că elevii de nivel mediu pot depăşi pragul unei note minime de promovare în condiţii de examen, iar cei cu o pregătire foarte bună pot obţine note foarte mari, care să le răsplătească efortul“, a mai arătat inspectorul de specialitate.

Sursa Flacara Iasului

Alte articole