19.3 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
19.3 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
Array

Peste 1.000 de persoane la înmormântarea fostului primar Rățoi – VIDEO SI GALERIE FOTO

oferta.oceancredit.ro

Ultimele știri

Peste 1.000 de persoane l-au condus astăzi pe ultimul drum pe fostul primar al Municipiului Pașcani, Neculai Rățoi. Slujba a fost oficiată de Preasfințitul Calinic Botoșăneanul alături de peste 20 de preoți la biserica din suburbia Sodomeni acolo unde a și dorit să fie înmormântat. Cu regret, emoție și lacrimi în ochi, cei mai mulț dintre cei prezenți au avut numai cuvinte frumoase dat fiind că l-au cunoscut ca prieten, coleg sau apropiat.

Vedeți materialul video în cadrul știrilor INFOBIT.

Aproape de orele amiezii, zeci de mașini ocupau străzile care duceau la casa fostului primar Neculai Rățoi. Cu flori în mână și coroane au venit de la oameni simplii până la mai marii județului. Nu au lipsit politicieni de la Consiliu Județean, Prefectură, senatori, deputați, primarul Municipiului Pașcani, edili care sunt la cârma comunelor din împrejurimi, foști colegi de partid, oameni de afaceri, funcționari publici, cetățeni ai orașului și nu numai.

La ora 12.00 străzile s-au umplut și de oamenii curioși care au vrut să-l conducă pe ultimul drum. Casa fostului edil a răsunat de slujba religioasă cântată de peste 20 de preoți veniți din Protopopiatul Pașcani, de la Iași și chiar din alte județe ale Moldovei.

Zeci de copii și o mașini au cărat coroanele cu flori aduse ca ultimul omagiu pentru Neculai Rățoi. Drumul până la biserica și cimitirul din Sodomeni a fost scurt, iar cei prezenți s-au rugat pentru el și chiar povesteau momente cum l-au cunoscut. Printre ei se află și doctorul Abdalla Bashir care prin anii ‘80 era prin tranzit prin Pașcani și se minuna de către erau făcute în oraș.

Tot din tinerețe îl cunoaște și fostul directorul al Prest Serv, Iona Prisecaru. Ba chiar mai mult, cei doi s-au cunoscut când Neculai Rățoi era primar în Târgu Frumos.

Prezenți astăzi au fost și primarii din Moțca, Lespezi, Heleșteni, Cristești, Tătătuși etc. Ei spun că au primit ajutor din partea lui Neculai Rățoi în mai toate problemele și că a fost un exemplu de urmat și că va rămâne în istorie ca om politic pentru tot ceea ce au reușit să facă în Pașcani.

Și partidele politice, oamenii de afaceri sau colaboratori au fost prezenți au rostit un cuvânt de adio. Printre ei se află Vasile Haldan, Vasile Avrămiuc, Dinu Apăvăloaei, Mihai Miron, Gabriela Nedelcu,

După mai bine de două ore de slujbă, la căpătâiul fostului primar au stat președintele Consiliului Județean, Victorel Lupu, subprefectul Bogdan Abalașei, senatorul Florin Constantinescu, deputatul Anghel Stanciu, primarul Municipiului Pașcani, Dumitru Pantazi, alături de preoții și familie. La final, ei au rostit câteva cuvinte în memoria fostului primar, de la copilăria lui, de la funcțiile pe care le-a avut, până la ceea ce a realizat.

Cu ochii în lacrimi au stat pe tot parcursul slujbei și acești bărbați. Ei spun că Neculai Rățoi a fost unul dintre cei mai buni primari din țară și că în timpul mandatelor sale s-a construit orașul. Ei şi-au amintit și de pe vremea Revoluției și îl descriu ca un om cu suflet bun, cald și săritor, cu o forță interioară extraordinară și că, cu greu se mai găsesc oameni care să lupte pentru a realiza ceva pentru zeci de mii de persoane.

Aproape de ora 15.00, sutele de oameni au fost invitate la masa de pomenire. Au fost pregătite peste 600 de porții și pachete cu mâncare, de unde nu au lipsit ciorba și sarmalele.

Amintim că Neculai Rățoi a fost primar al Municipiului Pașcani și Târgu Frumos, mai multe mandate. El a împlinit 77 de ani la jumătatea lunii martie. De ceva vreme a fost diagnosticat cu o formă agresivă de cancer.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

BIT TV: PESTE 1.000 DE PERSOANE LA ÎNMORMÂNTAREA FOSTULUI PRIMAR, NECULAI RĂȚOI

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
19.3 ° C
20.2 °
18 °
84 %
0.8kmh
7 %
mar
28 °
mie
29 °
joi
30 °
vin
31 °
sâm
25 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI