22.6 C
Paşcani
vineri, iunie 18, 2021
22.6 C
Paşcani
vineri, iunie 18, 2021
More
  Array

  Peste 1.600 de locuri la liceele bune din judeţ. 196 la Colegiul “M. Sadoveanu” din Pascani

  Ultimele știri

  Orientarea profesională începe la elevi încă din clasa a VIII-a, când aceştia trebuie să aleagă spre ce profil şi specializare doresc să se îndrepte. Chiar dacă repartizarea se face computerizat, majoritatea ştiu unde vor să înveţe şi îşi trec liceul preferat la primele opţiuni. La şcolile cele mai bune din judeţul Iaşi, pentru anul şcolar 2016-2017 sunt în jur de 1.600 de locuri. Am luat în calcul numărul de clase şi locuri de la şcolile: Colegiul Naţional, Colegiul „Negruzzi”, Liceul de Informatică, Colegiul „Racoviţă”, Colegiul „Eminescu”, Liceul „Cantemir”, Liceul „Al.I. Cuza”, Colegiul „Sadoveanu” Paşcani şi Liceul Pedagogic.

  Cele mai multe locuri sunt la Liceul Teoretic „Al.I. Cuza” din Tătăraşi, unde în noul an şcolar vor fi 9 clase de-a IX-a, cu 252 de locuri pentru elevii care doresc să înveţe la această şcoală. Dintre acestea, două clase sunt de Mate-info, două de Ştiinţe ale naturii, trei de Filologie, din care una intensiv engleză şi alte două clase de Ştiinţe sociale.

  În ordinea descrescătoare a numărului de locuri urmează Colegiul „Gr. Moisil” (Liceul de Informatică), unde sunt 196 de locuri în cele 7 clase de Matematică – informatică, intensiv informatică. „Informatica rămâne pentru încă câteva zeci de ani cel mai important sprijin în devenirea profesională. La noi se face foarte multă informatică, iar acest lucru oferă garanţia că după terminarea liceului, poţi urma orice facultate. Chiar dacă o parte dintre elevi nu vor face Informatica în continuare, ei vor putea merge în orice alt domeniu”, a declarat Carmen Losonczy, directoarea Liceului de Informatică.

  Tot cu 196 de locuri pentru clasa a IX-a este şi Colegiul „M. Sadoveanu” din Paşcani, unde pentru noul an şcolar vor fi 7 clase, din care două la Filologie (din care o clasă engleză-franceză), una de Mate – info, trei de Ştiinţe ale naturii şi o clasă de Ştiinţe socioumane. „Normal sunt 28 de locuri în clasă, prin lege, dar mai sunt şi locurile pentru moldoveni, care vor duce efectivul de elevi la peste 30 de elevi pe clasă. Nu ştiu dacă locurile pentru moldoveni vor fi de la anul incluse în cele 28 sau vor fi separate, vom vedea. Spre exemplu, în acest an şcolar, la noi învaţă 24 de elevi din Republica Moldova”, a precizat Carmen Dimitriu, directorul Colegiului Naţional „M. Sadoveanu” din Paşcani.
  Continuarea pe Ziarul de Iasi

  Ce părere ai?

  Meteo

  Paşcani
  cer acoperit de nori
  22.6 ° C
  22.8 °
  21.9 °
  82 %
  6.9kmh
  100 %
  vin
  22 °
  sâm
  18 °
  Dum
  22 °
  lun
  26 °
  mar
  28 °

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  OPINII

  Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

  Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

  Politica si cadourile pentru copii

  Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

  Administratie si politica, fara suflet

  PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet