9.1 C
Paşcani
duminică, septembrie 25, 2022

Peste 1.000 de absolvenţi de liceu din Iaşi dau azi „Bac”-ul de toamnă. Iată calendarul complet al sesiunii!

- Advertisement -

La nivelul judeţului Iaşi, în vederea susţinerii probelor din cadrul celei de-a doua sesiuni a examenului de Bacalaureat, a cărui primă probă este astăzi, s-au înscris 1.086 candidaţi, 731 din seria curentă şi 355 din seriile anilor anteriori. Probele scrise se vor susţine în 3 centre de examen organizate în municipiul Iaşi: Colegiul Tehnic „Mihail Sturdza” Iaşi, Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” Iaşi, Liceul Tehnologic de Transporturi şi Construcţii Iaşi. Ca măsuri de adaptare la contextul pandemic şi la modul în care acesta a influenţat desfăşurarea activităţilor didactice, programele de examen au fost modificate.

Absolvenţii claselor a XII-a şi a XIII-a vor susţine prima probă, la limba şi literatura română, pe 16 august. Pe 17 august este programată proba obligatorie a profilului, urmând ca pe 18 august să se desfăşoare proba la alegere a profilului. Înscrierile pentru această sesiune de examen au avut loc în perioada 18 – 25 iulie, iar în perioada 22-29 august candidaţii vor susţine probele de verificare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, a competenţelor digitale şi a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 31 august (până la ora 12:00). Reamintim faptul că, în conformitate cu prevederile art. 5 şi ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor – RGPD), afişarea rezultatelor se va face prin anonimizarea numelui şi a prenumelui candidatului.

Contestaţiile pot fi depuse/transmise în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situaţie, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 3 septembrie.

Probele încep la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor in sala de examen. Toate sălile de examen au în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio.

CONTINUARE PE ZIARUL DE IASI

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow