16.1 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 3, 2023
Array

Peste 200 de mașini controlate în trafic. Zeci de nereguli găsite

Poliţiștii au acţionat pe drumurile publice din județ, pentru a verifica starea tehnică a vehiculelor. 140 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru defecţiuni tehnice, pentru lipsa inspecției tehnice periodice, pentru aplicarea pe geamuri a tratamentelor chimice sau foliilor neomologate ori pentru alte abateri de la normele rutiere, într-o singură zi.

La data de 29 august a.c., 28 de poliţişti rutieri au desfăşurat o acţiune comună cu specialişti ai Registrul Auto Român, la nivel județean, pentru prevenirea cauzelor generatoare de evenimente rutiere, produse pe fondul defecţiunilor tehnice ale autovehiculelor.

Verificările au vizat sistemul de frânare, mecanismul de direcţie, sistemul de reducere a zgomotului şi a emisiilor poluante, instalaţia de iluminare/semnalizare, echipamentele electrice, punţi, roţi, anvelope şi suspensie.

Activităţile de control au privit şi existenţa şi autenticitatea seriilor/numerelor de identificare ale vehiculelor, vizibilitate şi legalitatea montării şi utilizării luminilor de altă culoare sau intensitate, dispozitivelor ori accesoriilor de avertizare, altele decât cele omologate, corectitudinea datelor din certificatul de înmatriculare, concordanţa acestora cu datele şi caracteristicile tehnice ale vehiculelor, deţinerea inspecţiei tehnice periodice şi valabilitatea acesteia, a certificatului de agreare pentru activitatea de transport în regim de taxi/viza anuală, precum şi aplicarea tratamentelor chimice sau a foliilor pe parbriz, lunetă  sau pe geamurile laterale, cu excepţia celor omologate şi/sau certificate de către autoritatea competentă şi care sunt marcate corespunzător.

În cadrul acţiunii au fost controlate 200 de autovehicule, fiind aplicate 140 de sancţiuni contravenţionale. Din totalul sancţiunilor contravenţionale, 57 au fost aplicate pentru defecţiuni tehnice.

Au fost retrase 10 de certificate de înmatriculare.

În cadrul activităților de control a fost constatată o infracțiune.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow