More

  Peste 200 de mașini controlate în trafic. Zeci de nereguli găsite

  Array

  Poliţiștii au acţionat pe drumurile publice din județ, pentru a verifica starea tehnică a vehiculelor. 140 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru defecţiuni tehnice, pentru lipsa inspecției tehnice periodice, pentru aplicarea pe geamuri a tratamentelor chimice sau foliilor neomologate ori pentru alte abateri de la normele rutiere, într-o singură zi.

  La data de 29 august a.c., 28 de poliţişti rutieri au desfăşurat o acţiune comună cu specialişti ai Registrul Auto Român, la nivel județean, pentru prevenirea cauzelor generatoare de evenimente rutiere, produse pe fondul defecţiunilor tehnice ale autovehiculelor.

  Verificările au vizat sistemul de frânare, mecanismul de direcţie, sistemul de reducere a zgomotului şi a emisiilor poluante, instalaţia de iluminare/semnalizare, echipamentele electrice, punţi, roţi, anvelope şi suspensie.

  Activităţile de control au privit şi existenţa şi autenticitatea seriilor/numerelor de identificare ale vehiculelor, vizibilitate şi legalitatea montării şi utilizării luminilor de altă culoare sau intensitate, dispozitivelor ori accesoriilor de avertizare, altele decât cele omologate, corectitudinea datelor din certificatul de înmatriculare, concordanţa acestora cu datele şi caracteristicile tehnice ale vehiculelor, deţinerea inspecţiei tehnice periodice şi valabilitatea acesteia, a certificatului de agreare pentru activitatea de transport în regim de taxi/viza anuală, precum şi aplicarea tratamentelor chimice sau a foliilor pe parbriz, lunetă  sau pe geamurile laterale, cu excepţia celor omologate şi/sau certificate de către autoritatea competentă şi care sunt marcate corespunzător.

  În cadrul acţiunii au fost controlate 200 de autovehicule, fiind aplicate 140 de sancţiuni contravenţionale. Din totalul sancţiunilor contravenţionale, 57 au fost aplicate pentru defecţiuni tehnice.

  Au fost retrase 10 de certificate de înmatriculare.

  În cadrul activităților de control a fost constatată o infracțiune.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  De astăzi, vaccinarea cu AstraZeneca se poate face fără programare în centrele care au locuri disponibile

  De astăzi, vaccinarea cu AstraZeneca se poate face fără programare în centrele care au locuri disponibile. //

  Comisia Europeană a aprobat schema de ajutor pentru firmele din turism și HORECA

  Comisia Europeană a aprobat schema de ajutor pentru firmele din turism și HORECA. Este vorba de un ajutor în valoare de 20% din pierderile suferite în 2020, comparativ cu anul 2019. //

  Schimbări pe platforma națională de vaccinare. Ce informații noi au apărut

  Comitetul de coordonare a vaccinării anunţă, joi seară, că platforma de programare a fost optimizată şi arată poziţia în lista de aşteptare şi capacitatea de vaccinare. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet