22.1 C
Paşcani
duminică, august 14, 2022

Pesedistii insista cu reducerea taxelor si impozitelor locale. Senatorul Maricel Popa: Actuala administrație PNL de la Primăria Pașcani nu acționează în favoarea oamenilor!

Fostul primar al municipiului Pascanii a solicitatat, din nou,  o intalnire a alesilor locali in vederea  diminaurii taxelor si impozitelor locale, pentru anul 2022. In cadrul sedintei ordinare din 30 mai, consilierul Dumitru Pantazi i-a cerut primarului sa stabileasca o sedinta in acest sens  la care sa participle atat consilierii locali cat si reprezentantii Primariei, pentru a fi luata o hotarare.

Propunerea a ramas  fara un raspuns concret si de aceasta data. Intr-o sedinta anterioara edilul a spus ca ar fi de acord  cu o astfel de dezbatere,  dar a precizat ca la Pascani taxele si impozitele locale sunt la un nivel ponderat si ca ele au fost majorate pentru a asigura cheltuielile de fucntionare si pentru investitii.

`Senatorul Maricel Popa: Actuala administrație PNL de la Primăria Pașcani nu acționează în favoarea oamenilor!

Demersul este sustinut si de organizatia judeteana a PSD. Senatorul Maricel Popa a precizat pentru BIT TV ca actuala conducere a Primariei nu actioneaza in favoarea oamenilor si ca au gresit atunci cand au majorat taxele si impozitele locale cu peste 40%, in plina criza economica si dupa pandemie.

“Actuala administrație PNL de la Primăria Pașcani nu acționează în favoarea oamenilor. Nu este posibil să crești taxele și impozitele locale cu peste 40% în contextul în care România tocmai a ieșit din pandemie și a intrat într-o criză economică adâncită de conflictul armat din Ucraina.

Grija pentru oameni trebuie să primeze în aceste momente. Din momentul în care a intrat la guvernare acum 6 luni, PSD a propus și implementat o serie de măsuri sociale menite să reducă din efectele negative ale fostei guvernări de dreapta. Cu toate acestea, pachetele sociale propuse încă nu își dovedesc eficiența, motiv pentru care noi, social-democrații venim cu noi propuneri în sprijinul românilor.

În consecință, nu este normal modul în care Primăria Pașcani gestionează lucrurilor. Susțin demersul colegilor mei din Consiliul Local Pașcani și consider că valoarea taxelor și impozitelor locale ar trebui diminuată, altfel se va ajunge în situația ca foarte mulți pășcăneni să nu reușească să își achite datoriile către bugetul local”  se arata intr-un comunicat trimis la solicitarea BIT TV de senatorul Maricel Popa, presedintele organizatiei judetene a PSD.

Ce modificări au propus consilierii din poziție

In acest sens  a fost depusa si o cerere scrisa semanta de consilierii din opozitie, in cursul zilei de luni 9 mai, iar anuntul a fost facut in cadrul unei conferinte de presa care a avut loc la sediul PSD Pascani.
Conform documentuluil initiatorii solicita ca pentru locuitorii din oras taxa de salubritate sa nu mai fie majorata la 13 lei/persoana/luna, asa cum a solicitat primarul ci sa ramana la nivelul actual, de 12 lei/persoana/luna iar in cele cinci sububii, considerate zone rurale, taxa de salubritate sa fie diminuata la jumatate, 6 lei/pesoana/luna.
De asemenea, consilierii PSD si PMP au propus diminuarea cotei de impozitare pentru cladirile rezidentiale si anexa detinute de persoanele fizice de la 0,1% cat este acum , la 0,09% , putin maim ult fata de 0.08% cat era inainte de majorare.
Cota de impozitare pentru cladirile nerezidentiale ale persoanelor fizice ar urma sa fie diminuata de la 1% cat este acum, la 0,3%, cu 0,1% mai mult decat era inainte de majorare.
Si impozitul pe terenuri la persoane fizice ar trebui sa fie mai mic in opinia consilierilor din opozitie. In intravilan Ar trebui sa scada de la 9000 lei la 7167 lei/ha in zona A, de la 6400 la 5000 lei/ha in zona B, de la 4100 – la 3164 lei in zona C si de la 2200 la 1672 lei in zona D de impozitare, pentru fiecare hectar de teren. Noile valori propuse sunt putin mai mari decat cele care erau inainte de majorarea lor cu peste 40%.
Si societatile comerciale ar ruma sa beneficieze de taxe si impozite mai mici, daca primarul municipiului va da curs solicitarii consilierilor din opzitie. Consilierii PSD au argumentat ca diminuarile sunt necesare pentru a pastra locurile de munca si unele societati de la faliment.
Mai exact cota de impozitare pentru cladirile nerezidentiale ar ruma sa fie diminuata de la 1% cat este acum, dupa majorare la 0,5%, in 2021 fiind de 0,4%. De asemenea pentru terenurile din itnravilan impozitele ar urma sa fie diminute de la 9000 le la 7167 lei in zona A, de la 6400 la 5000 lei in zona B, de la 4100 la 3164 lei in zona C si de la 2200 la 1672 lei, pentru fiecare hectar de teren.
Consilierii din opozitie sustin ca acest demers este un act reparatoriu pentru contribuabilii pascaneni, necesar in actualul context social si economic.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

ACCIDENT RUTIER CU SAPTE VICTIME

Accident rutier cu sapte victime, dintre care doi minori....

ApaVital, in sediul fostului operator de apa din Pașcani

Legislativul pascanean este convocat in ședința extraordinara, miercuri 17...

Copaci toaletați in vegetație, pentru a se vedea lămpile de iluminat

  Administratia locală din Pașcani continua acțiunile de toaletate a...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow