21.3 C
Paşcani
sâmbătă, martie 25, 2023
Array

Pescuit în nămolul de la Lacul Peștișorul

Pescuit în nămolul de la Lacul Peștișorul

 Se pare că pentru unii starea actuală a Lacului Peștișorul aduce beneficii. Zeci de cetățeni au luat cu asalt ochiurile de apă care au mai rămas pentru a prinde pește. Unii au plecat acasă cu sacoșile pline, alții încă sunt în căutarea lor, iar unul, se pare cel mai norocos, a prins cel mai mare pește, de câteva kg. Administrația locală interzice această activitate pe lac ca o măsură de siguranța pentru ca acesta ar putea fi contaminat.

Zeci de kg de pește a fost prins pe Lacul Peștișorul din Pașcani de către cetățeni. Cu mic cu mare, aceștia s-au înarmat cu multă răbdare, cizme de cauciuc și sacoșe pentru a scoate peștele din nomol. Pe cei care i-a prins orele amiezii în parc spun că nu au mai avut ce strânge.

El este Cătălin și are 14 ani. Nu este pasionat de pescuit însă spune că nu a putut rata ocazia să scoată peșetele din Lac și de ce nu să facă bani.

Tot el povestește că a venit imediat cum a auzit că azi dimineață a fost prins un pește de aproape un metru.

Trecătorii spun că Lacul era odată un loc de recreere și chiar de relaxare pentru pasionații de pescuit însă acum nu lasă de dorit, iar de mâncat peștele prins acum?

Și polițiștii de la Locală au fost prezenți însă pentru a interzice strângerea peștilor posibil contaminați.

Amintim că administrația locală a anunțat scoaterea apei din lac pentru ca acesta să fie curățat de către muncitorii de la Gospodărie Comunală. După lucrările de curățenie în zonă, spațiul va fi din nou umplut cu apă.

În apropierea zonei, pe strada Gării, au loc lucrări de asfaltare și modernizare a trotuarelor.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow