29.6 C
Paşcani
vineri, iunie 25, 2021
29.6 C
Paşcani
vineri, iunie 25, 2021
Array

Persoanele cu handicap se chinuie la Hîrlău. Rampele de acces ori lipsesc ori nu pot fi folosite

fashiondays.ro
answear.ro
creditfix.ro
elefant.ro
credius.ro
elefant.ro
vivacredit.ro
creditprime.ro
horacredit.ro/

Ultimele știri

Reclamaţii din partea cetăţenilor din oraşul Hîrlău privind rampele de acces pentru persoanele de dizabilităţi. Oamenii sunt nemulţumiţi de faptul că la cele importante instituţii ale statului acestea nu există sau sunt construite în bătaie de joc.

rampa de acces hirlau

Culmea, cele mai mari probleme ar fi la Spitalul Orăşănesc din Hîrlău. Aici sunt secţii unde bolnavul nu poate urca rampa de acces în instituţie mai ales dacă se află în căruciorul cu rotile.
Unul dintre reprezentanţii unităţii medicale spune că astfel de rampe sunt la toate intrările în spital – Interne, Maternitate, Chirurgie şi că până acum nu ar fi fost probleme sau reclamaţii din partea pacienţilor.

Din imagini (vezi știre în cadrul INFOBIT) se poate vedea cum că unele cai de acces au rampă pentru persoanele cu handicap însă sunt abrupte şi nici nu au bară de care să se sprijine bolnavul.

Şi acest locuitor al oraşului spune că nu la toate unităţile din comunitatea lor sunt rampe de acces sau acolo unde sunt, nu sunt construite la unghiul potrivit.

Una dintre instituţiile publice unde nu sunt probleme este Primăria oraşului. Rampa este construită de câţiva ani şi are întinderea necesară ca cel în cauza să poată ajunge la un anumit compartiment fără a avea nevoie de ajutorul cuiva.

Cei în cauza mai atrag atenţia că la fiecare scară de bloc ar trebui construită o asemenea rampă pentru un acces mai uşor.

Rampa pentru persoane cu handicap oferă cetăţeanului cu dizabilităţi posibilitatea de a avea acces la o viaţă socială normală, la educaţie, la un loc de muncă şi nu numai.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
câțiva nori
29.6 ° C
31.5 °
24.1 °
68 %
1.8kmh
19 %
vin
30 °
sâm
28 °
Dum
25 °
lun
26 °
mar
28 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI