30.8 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 2, 2022
Array

Persoanele care doresc să sacrifice mieii de Paşte o pot face doar in centre special amenajate

miei

Persoanele care doresc să sacrifice mieii de Paşte o pot face doar in centre special amenajate, puse la dispozitie de Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Iasi. Centrele de sacrificare vor primi aviz de funcţionare doar pentru intervalul 20 aprilie -5 mai, sacrificarea meilor urmând să se facă doar sub supraveghere sanitar-veterinară.

Pana in prezent, centrele care au fost autorizate sunt in Pascani la Sc Romcarn si la Targu Frumos in cadrul societatii SC Sturion Prest SRL. Spaţiile avizate temporar pentru sacrificarea mieilor trebuie să dispună de o serie de facilităţi, printre care: sisteme de alimentare cu apă potabilă şi apă caldă; facilităţi de colectare şi stocare în vederea dirijării la unităţi de ecarisare a sângelui şi produselor necomestibile rezultate din sacrificarea animalelor; spaţii speciale amenajate pentru cazarea animalelor şi separare fizică, astfel încât sacrificarea mieilor să nu producă disconfort cumpărătorilor.

De menţionat este faptul că persoanele care achiziţionează miei vii din târguri de animale autorizate sanitar-veterinar îi pot sacrifica în astfel de spaţii. Tot în această perioadă, inspectorii sanitar-veterinari vor face controale şi la comercianţii de produse lactate şi ouă. ziarulorizont.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow