22.9 C
Paşcani
joi, august 5, 2021
22.9 C
Paşcani
joi, august 5, 2021
Array

Persoanele care au obţinut venituri din străinătate trebuie să le declarare până pe 26 mai

Contribuabilii persoane fizice care au obţinut anul trecut venituri din străinătate impozabile în România trebuie să le declare la Administraţia Judeţeană de Finanţe Publice până luni, 26 mai. Declaraţia se completează şi se depune de către persoanele fizice rezidente române, cu domiciliul în România, şi de cele care îndeplinesc, pentru anul de raportare, condiţiile de rezidenţă prevăzute de Codul fiscal.

Veniturile vizate sunt cele obţinute din profesii libere, activităţi comerciale, valorificarea drepturilor de proprietate intelectuală, cedarea folosinţei bunurilor, activităţi agricole, piscicultură, silvicultură, premii şi jocuri de noroc sau sub formă de dividende şi dobânzi. În aceeaşi categorie intră şi veniturile obţinute din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal sau câştigurile din transferul titlurilor de valoare.

„Contribuabilii trebuie să fie atenţi la faptul că veniturile se declară pentru fiecare ţară – sursă a veniturilor şi pentru fiecare categorie de venit realizat. Veniturile realizate din străinătate, precum şi impozitul aferent plătit în străinătate, exprimate în unităţi monetare proprii fiecărui stat, se vor transforma în lei la cursul de schimb mediu anual al pieţei valutare, comunicat de Banca Naţională a României, din anul de realizare a venitului”, a precizat Maria Ţăran, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Regionale de Finanţe Publice Iaşi.

Veniturile realizate din străinătate se supun impozitării prin aplicarea cotelor de impozit asupra bazei de calcul determinate după regulile proprii fiecărei categorii de venit, în funcţie de natura acestuia, potrivit Codului fiscal. Formularul 201 se completează de către contribuabili sau de către împuterniciţii acestora şi se depune direct la registratura organului fiscal sau la oficiul poştal, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire. Depunerea formularului după data de 26 mai se sancţionează cu amendă cuprinsă între 50 şi 500 lei.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
nori împrăștiați
22.9 ° C
27.2 °
18.7 °
41 %
5.4kmh
46 %
joi
23 °
vin
30 °
sâm
28 °
Dum
32 °
lun
33 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI