20.8 C
Paşcani
sâmbătă, august 20, 2022
Array

Spărgătorii din Hîrlău au fost arestați

- Advertisement -

Spărgătorii din Hîrlău au fost arestați

Spărgătorii de locuințe din Hîrlău au fost prinși de polițiști, iar doi dintre ei se află deja după gratii. Ei au distrus mai multe case, mașini și chiar o școală, de unde au sustras bunuri cu o valoare de 15 mii lei. De pe lista produselor furate nu lipsesc nici bunurile de consum. O parte din obiectele sustrase, au fost găsite de către oamenii legii în urma perchezițiilor domiciliare a hoților. Prejudiciul a fost recuperat în proporţie de 80%.

 4 tineri, cu vârste de până în 20 ani, sunt cercetați pentru că în perioada noiembrie 2016 – ianuarie 2017, ar fi comis împreună sau separat 9 infracțiuni de furt calificat din locuințe, dintr-un auto și o  unitate școlară nefuncțională, toate situate pe raza comunei Cucuteni. Prejudiciul total este de aproximativ 15.000 de lei.

„Spre exemplu, trei dintre tineri ar fi pătruns, pe timpul nopții, în mod repetat în beciul din curtea locuinței unei femei, de 67 ani, din comuna Cucuteni, de unde ar fi sustras 95 litri de vin și 25 litri de țuică. De asemenea, din cercetări a rezultat  că în noaptea de 17/18 noiembrie 2016, doi dintre cei patru tineri, ar fi sustras dintr-o autoutilitară, parcată în fața locuinței unui bărbat din comuna Cucuteni, scule de construcții în valoare de 4.000 lei.” a precizat purtătorul de cuvânt al ISJ Iași, Anca Vîjîac.

Reamintim că, în cadrul aceluiași dosar penal, la data de 17 ianuarie a.c., polițiștii de la Hîrlău au efectuat o percheziție domiciliară, în urma căreia au fost găsite bunuri  susceptibile a provenidin comiterea faptelor, precum: un frigider, un motofierăstrău, patru flexuri, două rotopercutoare, o maşină de tăiat faianţă, un compactor cu talpă, două lansete cu mulinetă, diferite chei şi accesorii mecanice.  Prejudiciul a fost recuperat în proporţie de 80%.

Cercetările continuă în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow