-2.6 C
Paşcani
duminică, februarie 5, 2023

Permisul de conducere se obține tot mai greu în România. Motivul pentru care candidații așteaptă și 3 luni pentru examen

Permisul de conducere se obține tot mai greu în România. Candidații așteaptă chiar și 3 luni pentru a fi programați la examenul auto. Reprezentanții poliției dau vina pe pandemie și pe numărul mic de examinatori. Între timp, candidații uită ce au învățat și cad pe capete atât la sală, cât și la traseu.

 

 


Carolina a terminat şcoala de şoferi în iulie în Ilfov. A fost programată la proba practică abia peste 3 luni. Ca să nu uite ce a învăţat, a plătit mai multe şedinţe suplimentare de condus.

Carolina, candidată la examenul auto: “Pe 30 iulie am avut ultima oră de conducere, legislaţia, sala, am dat-o pe 5 august, respectiv, programarea pentru traseu mi-au făcut-o pe 5 octombrie, ceea ce mi se pare un termen destul de mare pentru că sunt nevoită să mi iau nişte ore în plus să mi amintesc – sunt începător şi e o situaţie stresantă”.

În aceeaşi situaţie se afla şi Liviu, care a făcut şcoala de şoferi tot în Ilfov şi aşteaptă acum să fie programat la traseu.

Liviu Dinu, candidat la examenul auto: “Două luni jumate trei luni, aşa e la noi la Ilfov. Eu, sincer, am terminat şcoala acum 2-3 săptămâni şi nu am mai condus deloc şi nu mai sunt obişnuit”.

În întreaga ţară, candidaţii aşteaptă în medie două luni ca să poată da examenul. Cel mai rău este în Hunedoara, Neamţ şi Suceava, unde elevii au stat şi trei luni până la testare.

Continuarea pe Stirile PRO TV

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow