More

  Permis suspendat pe viață pentru șoferii băuți

  Array

  Un grup de senatori şi deputaţi le-a pus gând rău şoferilor care urcă băuţi la volan. Aceştia au iniţiat la începutul acestui an un proiect legislativ prin care pedepsele în astfel de cazuri să fie mai aspre. Dacă va fi aprobat, în curând un şofer prins cu alcoolemie la volan ar putea plăti o amendă chiar şi de 15 mii lei.

  În noul act normativ amenzile vor fi date în funcţie de cantitatea de alcool din sânge, dar şi de gravitatea infracţiunilor comise de şoferul băut. În cazul sancţiunilor, amenzile ar putea varia între 5 şi 15 mii lei, iar ca măsură complementară să se dispună suspendarea permisului între 2 şi 5 ani.

  Unul dintre iniţiatorii legii este şi deputatul ieşean Petru Movilă. Pe site-ul său, el spune că şoferii băuţi sunt pericol public şi trebuie sancţionaţi mai aspru. ”Nu este normal că aceia care nu se pot lasă de băutură să aibă dreptul de a conduce. Aceşti indivizi sunt pericol public care omoară oameni sau distrug alte bunuri. Trebuie spus stop acestor inconştienţi. Sancţiunile de acum din lege sunt lejere pentru beţivii care conduc maşini pe drumuri publice. Nu există scuze pentru faptul că ai condus băut. Asta e inconştienţă şi nesimţire, trebuie sancţionată”.

  Dacă şoferul nu se află pentru prima dată beat la volan, politicienii propun anularea permisului de conducere.

  Păşcănenii sunt de acord cu aceaste măsuri propuse de senatori. Ei cred că odată cu înăsprirea legilor şi şoferii vor fi mai prudenţi, iar accidentele, mai puţine.

  În această toamnă, proiectul va ajunge la Camera Deputaţilor, care este for decizional, iar parlamentarii vor da sau nu undă verde propunerii de act normativ.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Cadrele didactice din județul Iași se pot vaccina la Târgu Frumos, un centru amenajat

  Printr-o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Iași s-au stabilit următoarele fluxuri și centre de vaccinare care vor fi deschise începând...

  Sedință de Consiliu Local importantă la Primăria Miroslovești

  Sedinta importanta de Consiliu Local la Primaria comunei Miroslovesti, vineri, 15 ianuarie. Pe ordinea de zi au fost inscrise 16 proiecte de hotarare, importante...

  Pregatiri pentru mutarea activitatii Scolii „Iordache Cantacuzino

  Pregatiri intense pentru relocarea activitatii educationale a Scolii Iordache Cantacuzino din Pascani. Cladirea urmeaza sa intre in renovare, din primavara acestui an iar pana...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI