25.4 C
Paşcani
duminică, iulie 25, 2021
25.4 C
Paşcani
duminică, iulie 25, 2021
Array

Perlele elevilor la evaluarea națională

Ultimele știri

„Poemul are un mesaj frumos, nu am ce să spun, jos pălăria, dar nu prea ştiu ce vrea el să zică, comunică cu un element al naturii, cred” spune unul dintre absolventii de clasa a VIII a care tocmai a dat proba la limba si literatura romana la evaluarea nationala.

Limba română s-a dovedit a fi o probă foarte grea pentru unii elevi, dovadă și perlele din lucrările lor. Profesorii corectori au fost surprinși când au citit subiectele rezolvate de elevi, greșelile identificate fiind foarte multe.

Identificarea mesajului poeziei „Rânduri pentru Anul Nou”, scrisă de Ion Minulescu, nu a fost o misiune prea simplă pentru unii dintre candidaţi.

Un elev a scris că ,„poezia este prea tristă şi are sentimente de tristeţe, iar tristeţea este dureroasă, e deprimant să fii aşa, dar e ok că poţi comunica cu acest An nou care vine odată pe an şi e prea tare că-ți aduce mâncare şi distracție, dar el a uitat să precizeze asta”.

„Titlul este şocant şi şukar. Ion Minulescu este un al doilea Eminescu”, a menţionat un alt elev în teză.

Perlele nu au lipsit nici de la ultimul subiect, prin care se solicita candidaţilor să realizeze o naraţiune, în cadrul căreia să prezinte o întâmplare în timpul participării la o întâlnire, organizată de şcoală cu un scriitor contemporan:

„M-am întâlnit încă de pe hol cu Creangă şi i-am zis «tu ești Mare şef, să ştii că mi-au plăcut amintirile tale, poţi să mi le zici înca dată, hai te rog”.

Un altul, în schimb, s-a resemnat : „Contemporan, ce m*** o mai fi şi asta?”

www.bittv.info

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
25.4 ° C
26.3 °
22.2 °
54 %
3kmh
4 %
Dum
27 °
lun
29 °
mar
27 °
mie
31 °
joi
35 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI