More

  Perlele elevilor la evaluarea națională

  Array

  „Poemul are un mesaj frumos, nu am ce să spun, jos pălăria, dar nu prea ştiu ce vrea el să zică, comunică cu un element al naturii, cred” spune unul dintre absolventii de clasa a VIII a care tocmai a dat proba la limba si literatura romana la evaluarea nationala.

  Limba română s-a dovedit a fi o probă foarte grea pentru unii elevi, dovadă și perlele din lucrările lor. Profesorii corectori au fost surprinși când au citit subiectele rezolvate de elevi, greșelile identificate fiind foarte multe.

  Identificarea mesajului poeziei „Rânduri pentru Anul Nou”, scrisă de Ion Minulescu, nu a fost o misiune prea simplă pentru unii dintre candidaţi.

  Un elev a scris că ,„poezia este prea tristă şi are sentimente de tristeţe, iar tristeţea este dureroasă, e deprimant să fii aşa, dar e ok că poţi comunica cu acest An nou care vine odată pe an şi e prea tare că-ți aduce mâncare şi distracție, dar el a uitat să precizeze asta”.

  „Titlul este şocant şi şukar. Ion Minulescu este un al doilea Eminescu”, a menţionat un alt elev în teză.

  Perlele nu au lipsit nici de la ultimul subiect, prin care se solicita candidaţilor să realizeze o naraţiune, în cadrul căreia să prezinte o întâmplare în timpul participării la o întâlnire, organizată de şcoală cu un scriitor contemporan:

  „M-am întâlnit încă de pe hol cu Creangă şi i-am zis «tu ești Mare şef, să ştii că mi-au plăcut amintirile tale, poţi să mi le zici înca dată, hai te rog”.

  Un altul, în schimb, s-a resemnat : „Contemporan, ce m*** o mai fi şi asta?”

  www.bittv.info

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Fotbalistul Crețu a scos la licitație, pentru Nicoleta, tricoul cu care a jucat la Națională

  La nivelul judeţului Iaşi se organizează în această perioadă diverse acţiuni de strângere de fonduri pentru Nicoleta, o tânără in vârstă de 17, din...

  Hârlău: Un bărbat de 71 de ani ar fi furat un telefon de ultima generație din buzunarul unei femei

  La data de 14 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Hârlău au identificat un bărbat de 71 de ani, bănuit de comiterea infracţiunii...

  Tânăr arestat după ce ar fi furat parfumuri si produse comestice dintr-o societate din Târgu Frumos

  La data de 14 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Târgu Frumos au identificat doi tineri, bănuiţi de comiterea infracţiunii de furt calificat. Din...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI