10.4 C
Paşcani
duminică, aprilie 2, 2023
Array

Pericol public pe străzile din Hălăucești

Din ce în ce mai multe accidente sunt produse de șoferii care confundă mașina cu barurile.

Cei care sunt la volan nu mai țin cont de pericolul pe care îl pot avea în astfel de situații, ba mai mult pentru unii permisul de conducere nu e obligatoriu, atunci cand vrei să conduci un autoturism.

Un tânăr din Hălăucești a fost aseară prins de Poliția Locală din Pașcani, conducând fără permis și în stare de ebrietate, așa cum declară purtătorul de cuvânt al IPJ Iași:

”În seara zilei de 04.02.2015 pe raza comunei Hălăucești, o patrulă a Secţiei nr.6 Poliţie Rurală Paşcani,a depistat pe A. Eduard,de 31 ani, din localitate, conducând un autoturism fără a poseda permis de conducere şi având o alcoolemie de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost condus la Spitalul Municipal de Urgenţe Paşcani unde au fost recoltate probe biologice de sânge, conform procedurilor, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de „conducere a unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice”.

Consumul de alcool este unul din principalele motive pentru care șoferii se transformă în pietoni și își pierd permisul, cu toate acestea numărul amenzilor și a situațiilor în care șoferii încalcă legea și pun în pericol cetățenii, nu s-au diminuat.

„Circa 30.000 de oameni din UE mor anual în accidente rutiere, iar consumul de alcool este, în cele mai multe situații, cauza care duce la producerea lor”, se arată într-un document citat de Medical Daily, România ocupând un loc fruntaș în acest sens.

Șofatul sub influența alcoolului implică riscuri foarte mari și această lipsă de responsabilitate a conducatorilor auto ar trebui să fie principala țintă a legislației rutiere, astfel încât cei care încalcă prevederile legale în acest sens să nu mai repete situații de genul acesta.

Reamintim că începând de mâine, 6 februarie, amenzile de circulație se măresc și cei care nu țin cont de lege, vor plăti cu mult mai scump.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow