24.9 C
Paşcani
joi, iunie 30, 2022
Array

Pericol de inundații. Prefectura Iași atenționează primăriile să fie pregătite pentru eventualele inundații din cauza topirii zăpezilor

Având în vedere că perioada de primăvară este caracterizată prin căderea unor cantităţi importante de precipitaţii, topirea zăpezii şi fenomene de îngheţ-dezgheţ care ar putea conduce la potenţiale inundaţii, se impun o serie de măsuri şi acţiuni care au ca scop pregătirea comunităţilor pentru gestionarea unor eventuale situaţii de urgenţă.
In acest sens Prefectura Iasi a trimis primariilor din judet o atentionare prin care solicita luarea unor masuri imediate pentru prevenirea inundaţiilor in urma scurgerilor de pe versanţi. Astfel reprezentanlul Guvernului a cerut edililor sa verifice modul de intretinere si sa decolmateze şanţurile şi rigolele de scurgere a apelor pluviale, si sa indeparteze deşeurilile şi materialul lemnos din albiile şi de pe malurile cursurilor de apă, mai ale ales in ap[ropierea a podurilor şi podeţelor. Asta deoarece în anii anteriori topirea bruscă a zăpezii, combinată cu căderile de precipitaţii, a condus la inundatii pe suprafete mari de teren si chair a unor locuinte.

Prefectura Iasi mai recomanda verificarea digurilor si supravegherea permanentă a zonelor critice identificate în cadrul acţiunii de verificare a stării tehnice şi funcţionale a lucrărilor cu rol de apărare împotriva inundaţiilorsi constituirea stocurilor minime de materiale şi mijloace de apărare împotriva inundaţiilor precum şi instruirea membrilor Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow