21.9 C
Paşcani
vineri, iulie 1, 2022
Array

Pericol de inundaţii în apropiere de Paşcani

Pericol de inundatii in apropiere de Pascani. Raul Siret se apropie amenintator de cateva gospodarii din localitatea Alexandru Ioan Cuza. Din cauza acumularilor mari de apa, cursul raului a deversat pe o distanta de cativa zeci de metri iar in prezent, curentii sapa pe partea unui mal apropiindu-se la mai putin de 5 m de o gospodarie.
La sfarsitul saptamanii trecute o echipa de la Administrarea Bazinului Siret a fost in zona si a facut verificari pentru continuarea unor lucrari de deviere a cursului apei incepute inca din anul 2010. Proiectul, finantat de la Guvern are o valoare de 250 de miliarde de lei vechi, insa dupa doar un an de la debut, lucrarile au fost sistate din cauza unor probleme legate de fond funciar. Acum, reprezentantii Apelor Romane spera ca pana la finalul acestui an, sa fie rezolvata aceasta problema.

Domnul Petru isi are gospodaria in apropierea raului. Priveste neputincios cum Siretul se apropie din ce in ce mai mult de agoniseala lui de-o viata. Spera ca autoritatile sa intervina pentru schimbarea cursului de apa, pana nu va fi prea tarziu.

Mentionam ca in anul 2010, Siretul a facut prapad in localitatea Alexandru Ioan Cuza. Peste o mie de hectare de teren agricol au fost inundate, zeci de poduri si podete au fost distruse iar mai multe anexe gospodaresti afectate de apele repezi.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

O noua majorare a salariilor, la Primăria Pașcani. Cât câștigă șefii din instituție

  Salariile functionarilor si a personalului contractual din Primăria Pașcani...

Conducerea CSM a renunțat la ștrand, înainte de a fi deschis

Conducerea clubului CSM Pașcani a hotărât sa renunțe la...

Accident rutier cu două victime între Mircești și Răchiteni

Accident rutier cu două victime între Mircești și Răchiteni,...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow