More

  Profesori pascaneni la perfectionare in Finlanda

  Array

  În perioada 5-9 octombrie 2015 un grup de 9 profesori de la Școala Gimnazială Specială Pașcani se vor deplasa în Finlanda în orașul Joensuu pentru a participa la un curs de perfecționare organizat de EduKarjala. Acest stagiu de perfecționare reprezintă o activitate din proiectul Erasmus+ „Realizarea dimensiunii europene a școlii prin integrarea de modele europene în școlarizarea copilului cu dizabilități” cu ID 2014-1-RO01-K101-001402. Grupul de profesori este compus din cadre didactice care lucrează cu copii cu cerințe educaționale speciale, specialiști în psihopedagogie specială, logopedie, profesor educator.
  Timp de 5 zile grupul de 9 profesori vor participa la cursul „Every pupil is important-special education in Finland and Europe” (Orice copil este important – educația specială în Finlanda și Europa).
  Obiectivele acestui curs se referă la cunoașterea sistemului de educație specială din Finlanda și din Europa și la însușirea de tehnici și metode folosite de cadrele didactice din Finlanda în lucrul cu copiii cu dizabilități.
  Cadrele didactice vor dobândi competențe în metode și tehnici de lucru cu elevul cu dizabilități în grădinițe, școli primare, gimnaziale și vocaționale și tehnici de suport timpuriu.
  Cunoștințele noi dobândite și experiența acumulată în urma participării la acest curs vor veni în sprijinul dezvoltării și perfecționării serviciilor educaționale, terapeutice și integrative oferite de școală. Cadrele didactice participante vor dobândi Certificate Europass Mobility, certificate ce atestă competențele dobândite în spațiul european.

  Pe blogul proiectului puteți găsi informații legate de povestea europeană a școlii noastre. http://www.rd-eu.blogspot.ro se arata intr-un comunicat de presa.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Accident din cauza vitezei. Soferii au scapat cu viata

  Accident rutier in apropiere de podul peste calea ferata, la iesirea din Pascani. `In cursul zilei de sambata 23 ianaurie, in jurul orei 11...

  România s-a născut la Iași: 162 de ani de identitate și unitate națională în capitala istorică a României

  Acum 162 de ani, printr-una dintre cele mai mari inițiative de conștiință și putere națională, România se năștea la Iași, după secole de sacrificii...

  „Mortul viu” de la Iaşi rămâne mort din punct de vedere oficial. Dovada că e mai greu să învii decât să mori

  ”Mortul viu” aşteaptă decizia oficială a autorităţilor pentru a i se anula certificatul de deces şi a-şi continua viaţa în mod normal. Gabriel Luca, ieşeanul...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI