More

  Profesori pascaneni la perfectionare in Finlanda

  Array

  În perioada 5-9 octombrie 2015 un grup de 9 profesori de la Școala Gimnazială Specială Pașcani se vor deplasa în Finlanda în orașul Joensuu pentru a participa la un curs de perfecționare organizat de EduKarjala. Acest stagiu de perfecționare reprezintă o activitate din proiectul Erasmus+ „Realizarea dimensiunii europene a școlii prin integrarea de modele europene în școlarizarea copilului cu dizabilități” cu ID 2014-1-RO01-K101-001402. Grupul de profesori este compus din cadre didactice care lucrează cu copii cu cerințe educaționale speciale, specialiști în psihopedagogie specială, logopedie, profesor educator.
  Timp de 5 zile grupul de 9 profesori vor participa la cursul „Every pupil is important-special education in Finland and Europe” (Orice copil este important – educația specială în Finlanda și Europa).
  Obiectivele acestui curs se referă la cunoașterea sistemului de educație specială din Finlanda și din Europa și la însușirea de tehnici și metode folosite de cadrele didactice din Finlanda în lucrul cu copiii cu dizabilități.
  Cadrele didactice vor dobândi competențe în metode și tehnici de lucru cu elevul cu dizabilități în grădinițe, școli primare, gimnaziale și vocaționale și tehnici de suport timpuriu.
  Cunoștințele noi dobândite și experiența acumulată în urma participării la acest curs vor veni în sprijinul dezvoltării și perfecționării serviciilor educaționale, terapeutice și integrative oferite de școală. Cadrele didactice participante vor dobândi Certificate Europass Mobility, certificate ce atestă competențele dobândite în spațiul european.

  Pe blogul proiectului puteți găsi informații legate de povestea europeană a școlii noastre. http://www.rd-eu.blogspot.ro se arata intr-un comunicat de presa.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Ce este consumerismul sau fericirea ancorată în „mai mult este mai bun”

  Consumerismul este fascinant din mai multe puncte de vedere. Reprezintă cea mai palpabilă întruchipare a faptului că fuga noastră după fericire poate fi exploatată de către marile corporații, i se poate asocia o valoare financiară. În același timp, din momentul în care ai devenit o victimă, este interesant modul în care poți ajunge să te minți singur. //

  Vremea 18 aprilie. Temperaturi scăzute pentru această perioadă. Nu scăpăm de ploi

  Vremea va fi în general închisă şi în cea mai mare parte a ţării cu mult mai rece decât în mod normal pentru această perioadă. Nu scăpăm de ploi. //

  Autorităţile încearcă să retrezească interesul românilor pentru vaccinare: echipe mobile, centre drive-through sau centre la firmele private

  După patru luni de când a început campania de vaccinare, autorităţile schimbă regulile jocului. Cum în ţară vor ajunge milioane de doze de vaccin Pfizer, iar interesul oamenilor pentru imunizare este din ce în ce mai scăzut, de luna viitoare vor exista mai multe modalităţi de vaccinare - echipe mobile, centre drive through şi centre la firme private. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet