More

  PERCHEZIŢIILA PERSOANE CERCETATE PENTRU TRAFIC DE MINORI

  Array

  Poliţiştii specializați în combaterea criminalității organizate din Iaşi şi procurorii D.I.I.C.O.T.- S.T. Iaşi, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, au efectuat 6  percheziții la persoane bănuite de comiterea de infracţiuni de trafic de minori.

  La data de 27 iulie a.c., polițiștii Brigăzii deCombatere a Criminalității Organizate Iaşi, sub coordonarea D.I.I.C.O.T.-S. T. Iaşi, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, au efectuat 6 percheziții, în municipiul Iaşi dintre care 5 domiciliare iar una dintre ele la un salon de masaj erotic, la persoane bănuite detrafic de minori şi proxenetism în formă continuată.

  Din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2016, 5 persoane ar fi recrutat 5 tinere minore, cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani, pe care le-ar fi exploatat sexual pe raza municipiului Iaşi, în apartamente închiriate în regim hotelier şi într-o locaţie din zona centrală a municipiului Iaşi, unde ar fi funcţionat un bordel clandestin.

  Acestea ar fi fost recrutate din diverse mediisociale, cu precădere din familii dezorganizate, din mediul rural și urban, cu o situaţie financiară precară. Înainte de a fi angajate la salon, susţineau un ,,test”, în sensul că se profita de naivitatea tinerelor, determinându-le  să întreţină cu acesta raporturi sexuale.

  Victimelor li se promitea  câştiguri mari de bani (200 euro/lună), cazare în municipiul Iaşi pentru cele din mediul rural, posibilitatea de a beneficia de tehnici de înfrumuseţare, inclusiv operaţii estetice sau se aplica  metoda ”lover boy” pentru ca persoanele vătămate  să devină mai uşor demanipulat.

  Modul de recrutare s-ar fi realizat prin anunţuri înpresă, tinerele fiind recrutate atât din România, cât și din Republica Moldova.

  Ulterior recrutării, persoanele vătămate ar fi fosttransportate la/de la, altora li se asigura cazare chiar în incinta salonului sau în apartamente închiriate în zona centrală a orașului. Dacă inițial tinerele erau induse în eroare că vor executa doar masaj erotic, în final acestea ar fi ajuns să întrețină raporturi sexuale cu clienții.

  De asemenea, unele dintre victime, după ce ar fiactivat o perioadă de timp în incinta salonului de masaj, ajungeau în final să practice prostituția în apartamente închiriate și puse la dispoziția lor de către cei în cauză.

  În urma cercetărilor efectuate, s-a constatat că activitatea salonului datează din cursul anului 2001, iar de atunci şi până în prezent, cei în cauză ar fi câștigat sume importante de bani, din care au dezvoltat afaceri imobiliare și au achiziționat mai multe bunuri mobile și imobile.

  În urma perchezițiilor, au fost găsite mai multe sume de bani, droguri de risc, ţigări de contrabandă, iar într-o locaţie închiriată pentru practicarea prostituţiei, a fost identificată o persoană vătămată minoră.

  5 persoane au fost conduse la audieri și dispunerea măsurilor legale.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Prețurile pentru serviciile funerare ale morților de COVID-19 ar putea exploda! Lucrătorii din domeniu se tem să-i îmbrace pe decedați: „Va fi o nenorocire”

  Prețurile pentru serviciile funerare ale morților de COVID-19 ar putea exploda! Lucrătorii din domeniu se tem să-i îmbrace pe decedați: „Va fi o nenorocire”. //

  Din 13 aprilie se deschide un nou flux de vaccinare la Pașcani. Situația în ultimele 24 de ore în Iași

  Începând cu data de 13 aprilie vor fi deschise fluxuri suplimentare în centre existente: 4 în Mun. Iași, 1 în Pașcani, 1 în Podu Iloaiei. //

  Când am putea renunța la purtarea măștii în spațiile publice. Anunțul prim-ministrului Cîțu

  Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat vineri că românii ar putea renunța la purtarea măștii în spații publice în momentul în care se atinge pragul de 10 milioane de persoane imunizate. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet