16.2 C
Paşcani
luni, iunie 27, 2022
Array

PERCHEZIȚII LA GRUPARE SPECIALIZATĂ ÎN TRAFIC DE MINORI ȘI TRAFIC DE PERSOANE

CP: La data de 12.05.2016 procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor NEAGU ROBERT, NEAGU NIXEN şi ROMAN COSTACHE ANDREI pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire/aderare la un grup infracţional organizat, trafic de minori şi trafic de persoane.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2011-2016 pe raza municipiului Iaşi s-a constituit un grup infracţional organizat inițiat de către inculpatul Costache Raj (arestat în vederea extrădării în Italia) având ca scop racolarea, transportul , cazarea şi exploatarea sexuală transfrontalieră a unui număr de 6 persoane vătămate minore, cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani și 24 persoane vătămate majore care proveneau din familii defavorizate , cu un grad redus de instrucţie, într-o stare materială extrem de precară, cu diferite vulnerabilităţi.

În perioada 2011 -2016 inculpatul Costache Raj a coordonat şi a supravegheat în permanență întreaga activitate infracţională de recrutare a tinerelor minore şi majore, cazarea, transportul și exploatarea acestora în Italia, Roma şi totodată a coordonat, racolat și exploatat sexual persoanele vătămate pe teritoriul municipiului Iași.

La grupul inițiat de către inculpatul Costache Raj a aderat inculpatul Neagu Robert, care se ocupa de derularea actelor de recrutare, cazare, transport şi exploatare sexuală a tinerelor , inculpatul Bobocel Constantin ( decedat într-un accident de mașină în cursul urmăririi penale), şi inculpaţii Neagu Robert , Neagu Nixen și Roman Costache Andrei care au avut rolul de a racola tinere minore şi majore, de a le caza la domiciliile lor sau în apartamente închiriate pe raza municipiului Iaşi.

De asemenea, sub promisiuni false că vor fi angajate în baruri şi că vor câștiga sume mari de bani inculpaţii le-au determinat pe tinerele racolate să-i însoţească în Italia, Roma, unde au fost cazate în apartamente închiriate iar ulterior exploatate sexual, sumele de bani obținute de către persoanele vătămate fiind colectate de către membrii grupului.

Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că în cadrul grupului infracţional un membru important a fost inculpatul Neagu Robert care a avut rolul de a racola tinere minore şi majore de pe raza mun. Iaşi, de a le caza în municipiul Iaşi la domiciliul său şi de a le transporta în Italia, Roma, în vederea exploatării sexuale “la stradă”.

De asemenea, s-a stabilit că acesta s-a preocupat de supravegherea şi ,,protecţia,, în Italia, Roma, a tinerelor exploatate sexual precum şi de colectarea banilor obţinuţi de către acestea din practicarea prostituţiei atunci când inculpatul Costache Raj se afla în România.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iaşi.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale şi Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă.

La acțiune au participat jandarmi din cadrul Brigăzii Mobile de Jandarmi Bacău.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, suspecții şi inculpații beneficiază de drepturile şi garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumția de nevinovăție.
Sursa DIICOT

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow