0.9 C
Paşcani
marți, martie 28, 2023
Array

Percheziții pentru depistarea hoților de lemne (VIDEO)

Actiune de amploare in cinci comune din zona Harlaului. In cursul zilei de ieri, 27 februarie a.c., agentii de politie impreuna cu un reprezentat al Ocolului Silvic au facut perchezitii in mai multe locuinte pentru depistarea hotilor de lemne. Circa 21 de persoane sunt suspecte ca de la sfarsitul anului trecut si pana in luna ianuarie a.c. au taiat ilegal in jur de 70 de copaci de pe marginea tronsonului de drum DJ 281 Harlau-Belcesti-Iasi. Oamenii legii au perchezitionat inca de la primele ore ale diminetii si pana seara, confiscand circa 60 m3 de material lemnos, din anexele mai multor gospodarii din localitatile Cotnari, Belceşti, Focuri, Coarnele Caprei şi Fântânele.

Unele persoane asupra caror s-a gasit o cantitate impresionanta de lemn de plop, au spus ca au taiat copacii cu instiintarea viceprimarului comunei Belcesti, Constantin Lupascu.

In replica, Constantin Lupascu, a precizat ca nu stia absolut nimic de asemenea actiuni si ca in trecut chiar el ar fi prins persoane care au taiat ilegal plopii de pe marginea drumului. Atunci a confiscat 15 m3 de lemn care au ajuns in custodia Primariei, urmand sa fie duse in scolile din comuna.

Valoarea prejudiciului creat de persoanele care s-au servit cu plopii de pe marginea drumului este de aproximativ 10.000 lei. Pana in prezent, pentru furturile comise 21 de persoane s-au ales cu dosar penal, insa cercetarile continua pentru stabilirea intregii activitati infractionale a suspectilor.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow