More

  Pentru pașapoarte, la Iași. Centrul mobil de la Pașcani nu se știe când se va redeschide

  Array

  Pentru pașapoarte, la Iași. Centrul mobil de la Pașcani nu se știe când se va redeschide

  Dacă vreți și aveți în plan să va faceți pașaport în următoarea perioadă să vă luați gândul de la centrul din Pașcani. Asta pentru că nu sunt suficienți angajați și abia dacă fac față solicitărilor venite din partea cetățenilor din județ, Republica Moldova și chiar străinătate. Prefectul județului, Marian Șerbescu precizează că pe viitor se are în vedere deschidera unui punct de lucru, săptămânal, la Pașcani însă nu știe când.

  După ce un paznic a fost prins de procurori cum că lua mită pentru a scrie rândul de așteptare la Pașapoarte Pașcani, anul trecut, reprezentanției Direcției nu mai vin în oraș. Este adevărat că și numărul mare de solicitări și angajați puțini blochează această situație, mai ales în lunile de vară. De exemplu, în aceste zile numărul persoanelor care solicită astfel de documente a crescut cu aproape 80 de cereri zilnic față de o perioadă obișnuită a anului.

  Prefectul județului Iași, Marian Șerbescu a precizat reporterilor BIT TV Pașcani că știe de această situație și spera ca în următoarele luni să fie redeschis centrul mobil în oraș.

  Aglomerația de la Serviciul de Pașapoarte o să continue inlusiv în luna septembrie, luna de vârf fiind august. De exemplu, de la începutul anului până acum au fost eliberate peste 25.000 de pasapoarte. Asta face ca, zi de zi, la Serviciul de Pasapoarte sa fie coada, însă conducerea a decis prelungirea programului.

  Majoritatea cetățenilor cer acest serviciu în special pentru copii, deoarece micuții nu se pot deplasa în Uniunea Europeană fără acest document.

  Volumul mare de munca si deficitul de personal au facut ca sefii Directiei Generale de Pasapoarte sa decida suplimentarea numarului de angajati de la serviciul din Iasi.

  “In luna august se va organiza un concurs la Directia Generala de Pasapoarte pentru trecerea in corpul ofiterilor a agentilor de politie pentru cinci posturi existente la serviciul nostru. Sunt premisele unei imbunatatiri pe viitor a situatiei de personal.” a precizat cms. sef Nicoleta Nistor, sef Serviciul de Pasapoarte Iasi.

  Cei care doresc sa depuna solicitare on-line trebuie sa ia in calcul faptul ca vor putea sa primeasca pasaportul abia spre sfarsitul lunii august. Si asta pentru ca toate pozitiile sunt ocupate. Eliberarea unui pasaport se poate face doar in regim de urgenta, cu eliberarea unui bon de ordine.

  Taxele sunt aceleași și pot fi achitate la Finanțe sau la Poștă. Pentru pașaportul electronic se va achita o taxă de 258 de lei. Pentru minorii sub 14 ani, costul paşaportului electronic este de 234 de lei, iar pentru paşaportul temporar, care este valabil doar un an, se achită o taxă de 96 de lei.

   

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Ard câmpurile din județ. Pompierii chemați să intervină

  · În data de 10.04.2021, ora 13:02, un echipaj de stingere din cadrul Punctului de Lucru Hârlău al Secției de pompieri Târgu Frumos a...

  Se deschide al doilea flux de vaccinare la Pascani. Creste incidenta in municipiu

  Se deschide al doilea flux de vaccinare la Pascani. Creste incidenta in municipiu. //

  Elevii ar putea primi bursele până de Paște

  Elevii din judetul Iasi ar putea primi bursele, ramase restante incepand cu luna ianuarie, pana de sarbatorile pascale. In aceasta perioada se lucreaza la documentatii avand in vedere, ca in acest an, in premiera, aceste beneficii sunt suportate din bugetul de stat, fiind asigurata suma de 100 de lei pentru fiecare tip de bursa. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet