More

  Pentru ce se dau amenzi la Hîrlău?

  Array

  ACȚIUNE PENTRU COMBATEREA FAPTELOR DE COMERȚ ILICIT

  La data de 24 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliţiei Oraşului Hîrlău şi Secţiei 9 Poliţie Rurală Hîrlău au acţionat pentru prevenirea şi combaterea faptelor de comerţ ilicit, a faptelor comise cu violenţă, a încălcării normelor legale privind circulaţia pe drumurile publice şi asigurarea unui climat de ordine corespunzător.

  Au fost controlate 8 baruri, 49 autovehicule, 22 căruțași, verificați 12 agenți economici și legitimate 148 de persoane.

  Au fost aplicate 51 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 10.660 de lei, dintre care 26 conform Legii 61/1991, 10 conform O.U.G. 195/2002, 7 conform Legii 12/1990 și 8 conform altor acte normative.

  De asemenea, au fost reținute 1 permis de conducere și 1 certificat de înmatriculare.

  Totodată, au fost constatate în flagrant 2 infracţiuni de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

  Exemple:

  1. Un bărbat de 46 de ani, din comuna Coarnele Caprei, a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 580 de lei, fiindu-i reținut permisul de conducere pentru 30 de zile, întrucât a condus un autoturism pe strada Ștefan cel Mare și Sfânt, din orașul Hîrlău, și nu a acordat prioritate de trecere unui autovehicul ce avea regim prioritar față de acesta.

  2. Un tânăr de 29 de ani, din orașul Hîrlău, a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 300 de lei întrucât pe fondul consumului de alcool a făcut scandal la un bar, din comuna Scobinţi.

  3. Un bărbat de 45 de ani, din comuna Cotnari, a fost sancţionat cu amendă în cuantum de 500 de lei, întrucât a efectuat acte de comerţ într-o piaţă, din comuna Focuri, fără a îndeplini condiţiile prevăzute de lege.

  4. Un tânăr, din comuna Cepleniţa, a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 100 de lei, întrucât a provocat scandal pe drumul public, adresând injurii, cuvinte vulgare şi jignitoare unui alt bărbat, din aceeiaşi localitate .

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Propunere: Patru sensuri giratorii la ieșirea din Pașcani, sens unic în fața liceului Nicolae Iorga

  Propunere: Patru sensuri giratorii la ieșirea din Pașcani, sens unic în fața liceului Nicolae Iorga. //

  Întreruperi de apă în apropierea Pașcaniului

  Întreruperi de apă în apropierea Pașcaniului. //

  22.000 de români au cerut să fie păsuiţi de bănci în primele luni din 2021. Experţii atrag atenţia ce riscuri vin la pachet

  22.000 de români au cerut să fie păsuiţi de bănci în primele luni din 2021. Experţii atrag atenţia ce riscuri vin la pachet. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet