More

  Pentru ca nu stie sa vanda, Pascaniul nu mai produce curent electric

  Array

  Regia locala de termoficare , aflata in pragul falimentului, are posibilitatea sa vanda curent electric dar nu o face pentru ca pretul de vanzare ar fi mai mic decat cel de productie. In acelasi timp, RAGCL cumpara curent de la E ON desi poate sa il produca.

  Motorul de cogenerare de la centrala a fost oprit chiar daca productia de energie poate fi folosita pentru iluminatul public sau institutiile aflate in subordinea Consiliului Local.
  Informatiile au fost facute publice chiar de directoarea RAGCL in cadrul sedintei Consiliului Local de la sfarsitul saptamanii trecute odata cu prezentarea raportului de activitate pentru anul trecut. Ea a spus ca motorul de cogenerare a fost inchis pe motiv ca energia electrica produsa nu poate fi vanduta. Asta deoarece pretul de productie ar fi mai mare decat pretul de vanzare pe bursa de marfuri. Intr-un trimestru, ea ar produce 40.000 de megawati.
  Video
  Primarul a cerut o analiza atenta a acestei probleme asa incat energia sa poata fi folosita pentru uz intern sau pentru institutiile publice. El a spus ca a solicitat EON-ului o noua intalnire pentru a negocia un pret mai mic de furnizare a curentului electric.

  In acelasi context reprezentanta regiei a explicat ca si productia de energie termica a scazut semnificativ anul trecut din cauza temperaturilor mai mari decat de obicei si a cerut o rectificare de buget in acest sens. De asemenea pierderile financiare s-ar datora imprumutului BERD unde sunt rate restante de achitat, pentru reabilitarea retelelor termice.

  Mentionam ca RAGCL Pascani are datorii de cca 100 de miiarde de lei vechi la bugetele de stat, acumulate de-a lungul timpului pentru neachitarea sau plata cu mare intarzaiere a subventiilor la caldura, de la bugetul de stat.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  ”Atenţie la capcanele din noile contracte! Nu există miracole în ofertele ieftine”

  Oamenii ar trebui să fie foarte atenţi când semnează noi contracte de energie, întrucât furnizorii au multe tactici de a păcăli clienţii, iar preţurile...

  Medicii de familie către pacienţi: Programaţi-vă singuri pe portalul de vaccinare!

  Aceştia spun că nu pot face faţă numărului mare de solicitări, mai ales în condiţiile în care platforma de înscrieri merge cu intermitenţe, şi...

  Cum a dat lovitura Grupul GRAMPET: Testul economic din 2020, o provocare economică unică în România

  Anul 2020 a atras provocări economice unice pentru Grupul GRAMPET – Grup Feroviar Român (GFR), cel mai mare grup feroviar și operator logistic privat...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI