More

  Pentru ca nu stie sa vanda, Pascaniul nu mai produce curent electric

  Array

  Regia locala de termoficare , aflata in pragul falimentului, are posibilitatea sa vanda curent electric dar nu o face pentru ca pretul de vanzare ar fi mai mic decat cel de productie. In acelasi timp, RAGCL cumpara curent de la E ON desi poate sa il produca.

  Motorul de cogenerare de la centrala a fost oprit chiar daca productia de energie poate fi folosita pentru iluminatul public sau institutiile aflate in subordinea Consiliului Local.
  Informatiile au fost facute publice chiar de directoarea RAGCL in cadrul sedintei Consiliului Local de la sfarsitul saptamanii trecute odata cu prezentarea raportului de activitate pentru anul trecut. Ea a spus ca motorul de cogenerare a fost inchis pe motiv ca energia electrica produsa nu poate fi vanduta. Asta deoarece pretul de productie ar fi mai mare decat pretul de vanzare pe bursa de marfuri. Intr-un trimestru, ea ar produce 40.000 de megawati.
  Video
  Primarul a cerut o analiza atenta a acestei probleme asa incat energia sa poata fi folosita pentru uz intern sau pentru institutiile publice. El a spus ca a solicitat EON-ului o noua intalnire pentru a negocia un pret mai mic de furnizare a curentului electric.

  In acelasi context reprezentanta regiei a explicat ca si productia de energie termica a scazut semnificativ anul trecut din cauza temperaturilor mai mari decat de obicei si a cerut o rectificare de buget in acest sens. De asemenea pierderile financiare s-ar datora imprumutului BERD unde sunt rate restante de achitat, pentru reabilitarea retelelor termice.

  Mentionam ca RAGCL Pascani are datorii de cca 100 de miiarde de lei vechi la bugetele de stat, acumulate de-a lungul timpului pentru neachitarea sau plata cu mare intarzaiere a subventiilor la caldura, de la bugetul de stat.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  S-au împărțit banii la primăriile din județul Iași. Municipiul Pașcani va beneficia de 366 de mii de lei

  Din cele 17,9 milioane de lei alocate către toate primăriile din județul Iași, cele din mediul rural au beneficiat de 15,2 milioane de lei. Cele 3 orașe, Podu Iloaiei, Târgu Frumos și Hârlău, vor primi 428 de mii de lei, iar municipiile Iași și Pașcani se vor alege cu 2 milioane de lei. Municipiul Iași va beneficia de 1,6 milioane de lei, în vreme ce municipiul Pașcani va beneficia de 366 de mii de lei. //

  Ce este consumerismul sau fericirea ancorată în „mai mult este mai bun”

  Consumerismul este fascinant din mai multe puncte de vedere. Reprezintă cea mai palpabilă întruchipare a faptului că fuga noastră după fericire poate fi exploatată de către marile corporații, i se poate asocia o valoare financiară. În același timp, din momentul în care ai devenit o victimă, este interesant modul în care poți ajunge să te minți singur. //

  Vremea 18 aprilie. Temperaturi scăzute pentru această perioadă. Nu scăpăm de ploi

  Vremea va fi în general închisă şi în cea mai mare parte a ţării cu mult mai rece decât în mod normal pentru această perioadă. Nu scăpăm de ploi. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet