11.4 C
Paşcani
luni, octombrie 3, 2022
Array

Pensionarul din fruntea Consiliului Judetean are leafa de barosan

- Advertisement -

• De luni de zile a reusit sa puna mana pe o sursa dubla de remuneratie • Intocmai ca multe alte persoane trecute prin structurile comuniste si ajunse acum pe functii de conducere, a beneficiat de un statut special, ce i-a permis sa incaseze atat pensie cat si salariu dupa ce a ramas in sistem • Acum a ajuns sa controleze fiecare leu care trece prin bugetul judetului Iasi

De cateva luni de zile se afla in fruntea celei mai importante institutii din judetul Iasi. A ajuns pe functie dupa ce seful direct a fost trimis in judecata pentru fapte de coruptie, iar din aceasta postura controleaza fiecare leu care trece prin institutie. De altfel, in ultima vreme a fost cel care a decis pana si de cati bani beneficiaza primariile din judet, totul aranjat pe criterii politice. Insa, in cazul sau situatia este cu totul alta. In ultima vreme a beneficiat de o remuneratie dubla, cu mult fata de cea a unui alt demnitar si asta doar pentru ca legea i-a permis sa incaseze bani din doua parti.

Nimeni nu stie insa cam ce face acesta. De altfel, de cand a ajuns la sefia Consiliului Judetean, Victorel Lupu nu s-a facut remarcat cu aproape nimic. In afara sedintelor de plen, Lupu nu a excelat cu nimic. Ba chiar paseaza responsabilitatea deplasarilor catre alte persoane si nu iese aproape niciodata public sa explice ce proiecte a mai initiat Consiliul Judetean. Cu toate acestea, de cand a atins varsta de pensie, Lupu a incasat atat indemnizatia de vicepresedinte, cat si cea privind anii de munca. Lupu a iesit oficial la pensie in august anul trecut.

Conform declaratiei de avere, Lupu ar avea o pensie lunara de circa 2.900 lei pentru anii de munca pe care i-a desfasurat fie la Directia de Finante a primariei, fie la fosta Regie de Apa si ulterior la Consiliul Judetean. Ca indemnizatie de vicepresedinte, Victorel Lupu incaseaza lunar peste 5.000 lei. Cumulat cu pensia, in ultimele luni de zile, Victorel Lupu a ridicat chiar si 8.000 lei pe luna. Surse din mediul social democrat au indicat faptul ca, in ultima vreme, Victorel Lupu a decis sa renunte la pensie pe perioada cat se afla la sefia Consiliului Judetean, asta insa dupa ce a luat timp de cateva luni si bani de la Casa Judeteana de Pensii.

continuarea pe bzi.ro

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow