21.3 C
Paşcani
sâmbătă, martie 25, 2023

Pensionarii își vor primi banii până la Crăciun

Pensionarii își vor primi banii până la Crăciun

Pensionarii îşi vor primi mai devreme banii, iar până în data de 22 decembrie toţi beneficiarii acestora vor intra în posesia sumelor alocate, anunţă Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, într-un comunicat de presă. Astfel, drepturile de pensie din sistemul public precum şi alte drepturi prevăzute de legi cu caracter special se vor achita la domiciliul beneficiarilor în perioada 12 – 22 decembrie.

Pensionarii îşi primesc banii mai devreme. Până la Crăciun, beneficiarii vor primi sumele alocate.

“Având în vedere apropiatele Sărbători de iarnă şi din dorinţa de a veni în sprijinul beneficiarilor sistemului public de pensii, Casa Naţională de Pensii Publice şi C.N. Poşta Română S.A. şi-au manifestat disponibilitatea de a achita drepturile băneşti în avans”, se arată în comunicatul de presă transmis de  Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale.

Banii vor fi dați în perioada 12 – 22  decembrie, iar drepturile veteranilor de război se vor achita tot în aceeași perioadă, la domiciliul acestora.

În cazul tuturor beneficiarilor care nu au fost găsiți acasă, plata se face până la data de 28 decembrie, la ghişeele poştale. Referitor la drepturile achitate prin intermediul băncilor cu care Casa Naţională de Pensii Publice are încheiate convenţii, acestea vor fi încasate de la aceeaşi dată, respectiv 14 decembrie.

Conform celor mai recente date, un număr de 4,68 milioane de pensionari de asigurări sociale era înregistrat la finele lunii august 2017 în România, iar pensia medie a fost de 1.070 lei, cu 140 lei peste cea din perioada similară a anului trecut, conform datelor centralizate de Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP).

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow