More

  Pensionarii au uns cu păcură băncile din parc ca să nu mai fie gălăgie

  Array

  Pensionarii au uns cu păcură băncile din parc ca să nu mai fie gălăgie

  Țipete, urlete, înjurături, muzică, mizerie și amenințări. Asta declară pășcănenii care locuiesc în apropierea parcurilor de joacă din Pașcani că aud noapte de noapte. Sătui de situație, ei au depus mai multe sesizări pentru a fi luate măsuri la Poliție și administrația locală, însă fără nici un rezultat. Mai mult, ei au uns și băncile cu păcură pentru a-i împiedica să mai stea sub geamul lor.

  Materialul video în cadrul știrilor INFOBIT.

  Nemulțumiri din partea pensionarilor din Pașcani. Mai mulți bătrâni sunt afectați de zgomotul făcute de tinerii care petrec nopțile pe băncile sau gardurile din apropierea locuințelor lor. Mai ales că acestea sunt amplasate în apropierea parcurilor de joacă pentru copii.

  Unul dintre locuri este ceea ce  a mai rămas din parcul din centrul Pașcaniului, în apropierea blocului T1. Acolo au fost smluse scrânciobul și mobilierul în urmă cu câțiva ani, când la conducerea orașului era Grigore Crăciunescu. Acum, cei câțiva metri pătrați au rămas îngrădiți și plini de prundiș. Pentru ca să le taie pofta tinerilor de a sta sub clar de lună, pensionarii au dat cu păcură băncile. Chiar și așa, ei nu au scăpat de sticlele umplute cu nisip aruncate în geamuri, de mizerie, de gălăgie sau de bătutul mingii chiar sub geamul lor.

  Au făcut nenumărate sesizări la poliție, însă rezultatul nu a fost cel așteptat de pensionari. Ei spun că această situație este de mai mulți ani de zile.

  Cetățeni nemulțumiți sunt și cei care locuiesc în zona magazinului pentru copii din centrul orașului. Locatarii, în mare parte pensionari, sunt deranjați de zgomotul făcut noaptea târziu, dar mai ales de mizeria lăsată în urmă. Mormane de peturi, cutii, cojile de la semnințe, ambalaje de tot felul. Oamenii sunt sătui să facă ei curățenie în urma tinerilor puși pe distracție.

  Oamenilor le este și frică să vorbească pentru a nu fi victimele agresiunilor, mai ales că unul dintre ei a primit amenințări și chiar a avut cauciucurile sparte la mașina parcată în apropiere.

  Oamenii spun că au cheamat poliția la diferite ore, atunci când era gălgie, pentru a-i stăpâni pe tineri, însă fără nici un rezultat. Ba, oamenii legii au venit cu girofar și grupul s-a împrăștiat, ba nu s-a dat nici o sancțiune. Ei spun că nu mai au nici o încredere în oamenii legii.

  Menționăm că se dau frecvent amenzi de către oamenii legii către tineri pentru tulburarea liniștii publice, consumul de alcool în spații publice și alte abateri.

  Administrația locală din Pașcani are în plan amenajarea unui parc pentru copii cu scrânciobe și mobilier specific în zona blocului T1 din centrul orașului Pașcani. Banii necesari au fost prinși în bugetul din acest an, însă investiția nu a fost realizată până în acest moment. Asta deoarece  repezentanții administrație locale nu știu ce să facă având în vedere că sunt multe sesizări pentru gălăgie din partea pensionarilor. La fel de multe sesizări sunt și din partea părinților care au copii și nu au unde să-și petreacă timpul liber.

   

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Cadrele didactice din județul Iași se pot vaccina la Târgu Frumos, un centru amenajat

  Printr-o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Iași s-au stabilit următoarele fluxuri și centre de vaccinare care vor fi deschise începând...

  Sedință de Consiliu Local importantă la Primăria Miroslovești

  Sedinta importanta de Consiliu Local la Primaria comunei Miroslovesti, vineri, 15 ianuarie. Pe ordinea de zi au fost inscrise 16 proiecte de hotarare, importante...

  Pregatiri pentru mutarea activitatii Scolii „Iordache Cantacuzino

  Pregatiri intense pentru relocarea activitatii educationale a Scolii Iordache Cantacuzino din Pascani. Cladirea urmeaza sa intre in renovare, din primavara acestui an iar pana...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI