18.8 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 19, 2021
18.8 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 19, 2021
Array

„Pensiile cresc începând cu 1 ianuarie”

Ultimele știri

Ministrul liberal al Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat joi într-o intervenţie telefonică la România TV că pensiile vor crește de anul viitor. Ministrul spune că procentul exact de creștere urmează să fie făcut cunoscut după discuţiile cu FMI şi verificarea încadrării măsurii în ţinta de deficit pe anul viitor.

„Categoric (va fi, n.red.) o majorare a pensiilor începând cu 1 ianuarie, am făcut mai multe calcule, bugetul pe anul viitor însă nu este definitivat şi de aceea nici nu se poate afirma încă o cifră, de asemenea vom avea discuţii cu FMI săptămâna aceasta şi săptămâna viitoare şi după ce toate prevederile pe care dorim să le includem în bugetul pe anul viitor se vor încadra în deficitul pe care trebuie să îl avem, atunci se va putea anunţa şi cifra respectivă. Vreau să vă aduc aminte că deficitul pe anul viitor este mai mic decât deficitul din anul acesta, este numai 1,9% din PIB faţă de 2,2% anul acesta şi mai avem, separat de acest lucru avem un vârf de plată a datoriei externe. Dacă am anunţat această intenţie, înseamnă că ea se va realiza. Ceea ce nu ştim în acest moment este exact procentul. Nu pot să spun (cu cât vor creşte pensiile, n.red.) tocmai fiindcă nu ştim toţi parametrii de construcţie a bugetului şi nu toate propunerile pentru bugetul pe 2013 au fost discutate cu FMI pentru a ne putea încadra în deficitul de 1,9%. Atunci când se termină construcţia bugetului poţi să vezi exact influenţa pe care o ai şi să vezi exact suma pe care o poţi aloca, de aceea e greu ca eu să anunţ acum nişte cifre, oamenii să îşi facă calcule şi pe urmă să îi dezamăgim”, a declarat ministrul Muncii.

Câmpeanu a insistat că au fost identificaţi bani pentru o majorare de pensii şi că mai multe detalii vor fi făcute cunoscute „imediat după alegeri”.

Întrebat despre acest subiect, premierul Ponta a precizat că e vorba de o indexare cu rata inflaţiei, existând prevederi legale în acest sens în legea pensiilor, de facto o mărire.

Cotidianul.ro

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer acoperit de nori
18.8 ° C
20.1 °
17.8 °
91 %
2.3kmh
100 %
sâm
18 °
Dum
22 °
lun
24 °
mar
28 °
mie
29 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI