9.9 C
Paşcani
duminică, martie 26, 2023

Pensii mai mari pentru salariații care aleg să muncească și după îndeplinirea stagiilor de cotizare

Ordonanţa de Urgenţă se afla în lucru la Ministerul Muncii şi prevede pensii mai mari pentru cei care doresc să rămână activi.

Potrivit proiectului de ordonanţă de urgenţă elaborat de Ministerul Muncii, autorităţile vor să majoreze cu 50% punctajul lunar în calculul pensiei în cazul persoanelor care vor să rămână angajate deşi au îndeplinit stagiile de cotizare. Banii în plus la pensie se vor calcula doar pentru perioada în care angajatul îşi va prelungi activitatea. Măsură ar urma să se aplice atât pentru angajaţii din sistemul public, cât şi din cel privat.

Femeie: „Eu deja sunt pensionara şi mai lucrez undeva part time. Mi-am luat un part time pentru că încă mai simt că pot să mai fac câte ceva şi că îşi ocup timpul, mai stau şi cu nepotul, dar foarte puţine persoane sunt în situaţia mea.”

În străinătate, ţările mizează pe contracte de muncă part time pentru cei în vârstă. Dacă în Uniunea Europeană unul din cinci angajaţi lucrează cu jumătate de normă, în România doar unul din zece are un astfel de contract.

continuarea pe știrile pro tv

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow