22.1 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022
Array

Penalităţi şi tepe uriaşe: Primăria Paşcani, executată silit din cauza prostiilor fostului primar

Conturile Primăriei Paşcani au fost blocate din nou. De această dată executorii judecătoreşti vor să recupereze 1, 14 milioane de lei pentru societatea LDP Iaşi, aflată deja în insolventa. Culmea este că aceiaşi societate datorează administratiei locale peste jumătate de million de lei, bani încasaţi, în avans din lucrarile care nu au fost executate.

Probleme au apărut încă din anul 2011, dar primarul de atunci şi juriştii instituţiei au preferat să nu apere interesele municipiului, motiv pentru care au pierdut procesele. Acum municipiul Paşcani este bun de plată, din bugetul local, adică din buzunarul păşcănenilor nu al celor care ar trebui traşi la raspsundere. Executorul judecătoresc a anunţat în noiembrie 2016 că a blocat conturile Primăriei Paşcani.
Din cei 1,14 milioane de lei doar un sfert reprezintă datoriile neachitate pentru două facturi, din care pentru una, lucrările nu au fost recepţionate. La debitul de de peste 335 de mii de lei s-au acumpat penalităţi de peste 789 de mii de lei şi adăugat cheltuieli de judecată de aproape 20.000 de lei.
Datoria ar urma să fie achitata în acest an dupa ce suma va fi cuprinsă în bugetul local. Reprezentanţii administraţiei locale spun că vor fi nevoiţi să îl dea în judecată pe fostul primar, Grigore Craciunescu, pentru recuperarea prejudiciului. Culmea este că aceiaşi societate, aflată în insolventa, are de returnat Primăriei Paşcani aproape 523 000 lei. Banii au fost încasaţi în avans pentru o serie de lucrări de asfaltare care nu au mai fost executate. Acum aceste afaceri păguboase sunt cercetate de procurorii DNA, în urma unui raport de control întocmit de o comisie de consilieri, în anul 2012, iar sesizarea a fost înaintată de fostul consilier independent Dionisie Afloroaei. Neregulile au fost constatate şi de inspectorii Curţii de Conturi, în urma controalelor din ultimii ani.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow