2.4 C
Paşcani
marți, martie 28, 2023
Array

Pelerinaj la Mănăstirea Sângeap-Basaraba de Izvorul Tămăduirii

Zi de mare bucurie la Mănăstirea Sângeap-Basaraba, unde s-au adunat peste 400 de credincioşi pentru a sărbători împreună Izvorul Tămăduirii şi a participa la slujba de sfinţire a apei, cu ocazia hramului principal al bisericii.
sangeap bas
La evenimentul religios au participat şi invitaţi de seamă printre care un delegat al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, preacuviosul Nicodim şi un preot profesor, venit tocmai de la Ploieşti.sangeap b
Deoarece la sfârşitul slujbei cu ocazia acestei sărbători se face şi sfinţirea apei, predica emoţionantă din timpul Sfintei Liturghii, a explicat credincioşilor însemnătatea sărbătorii şi modul în care materiile sunt sfinţite prin puterea Duhului Sfânt.
sangeap ba
Cuvântul de învăţătură a urmărit să pună în lumină imaginea Maicii Domnului, pentru că aceasta este o sărbătoare dedicată ei şi cu această ocazie să scoată în evidenţă rolul şi valoarea femeii în societatea de astăzi.

Mulţi dintre cei peste 400 de credincioşii au venit de departe să mulţumească Maicii Domnului şi să participe la slujbă. Spre exemplu, un bătrânel, Lazăr Ioan din Scobinţi, vine în fiecare an pe jos, de Izvorul Tămăduirii, de la mai bine de 5 km, pentru a lua aghiasmă de la mănăstirea Sângeap Basaraba şi pentru a se bucura acolo de marea sărbătoare creştină.sangeap
Amintim că Mănăstirea Sângeap-Basaraba se afla pe Dealul cu acelaşi nume, cunoscut şi sub denumirea de Poiana Sângeap sau Hotarul Hârlaului şi a fost construită pe locul unei vechi biserici de lemn, ridicată de domnitorul Petru I Muşat. Mănăstirea a fost distrusă în cadrul celui de-al Doilea Razboi Mondial, însă în anul 1997, pe dealul Basaraba, a fost reinfiinţat un schit, care a devenit din nou mănăstire, în anul 2000.

Alte articole

Cine are dreptate? Masini distruse, sofer ranit

  Doua autoturisme distruse in urma unui accident rutier. Evenimentul...

Trei zile de restrictii, de circulatie, in centrul Pascaniului

  Restrictii de circulatie in centrul municipiului Pascani in perioada...

Stolniceni -Prajescu: 105 de la Unirea Basarabiei cu România – VIDEO

Unul dintre cele mai importante momente istorice ale natiunii...

Stalp de telecomunicatii, rupt de vant

Semnal de alarma pe strada Stefan cel Mare din...

Alegeri PSD la Tatarusi, Motca si Miroslovesti

  Seria conferintelor PSD in zona Pascani pentru alegerea presedintelor...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow