21.6 C
Paşcani
miercuri, iunie 23, 2021
21.6 C
Paşcani
miercuri, iunie 23, 2021
Array

Pelerinaj de Florii, sâmbătă după amiază

vivacredit.ro
creditprime.ro
creditfix.ro
credius.ro
horacredit.ro/
oferta.oceancredit.ro

Ultimele știri

 

La fel ca în ultimii ani, cât mai mulți credincioși sunt așteptați sâmbătă după amiază la Pelerinajul de Florii ce va avea loc în Municipiu Pașcani, dar și în alte orașe. Pelerinajul semnifica drumul parcurs de Iisus catre Ierusalim si pregateste sarbatoarea de duminica.

În acest an, pelerinajul este programt pentru după amiaza zilei de sâmbătă, 23 aprilie atunci când e sărbătorit și Sfântul Gheorghe. Plecarea va fi de la ora 16.00 de la Capela Municipiului. Se vor face mici opriri pentru rugăciune la biserica Sfinții Voievozi și Catedrala în construcții.

Traseul se va finaliza în Parcul Peștișorul, acolo unde credincioșii, cu ramuri de salcie, vor spune rugăciuni și vor cânta melodii religioase.

La pelerinaj participă preoți și credincioși de la mai multe parohii din Municipiu

Traseul va fi: Parohia Înălţarea Domnului (Capela, Cimitirul Municipal) – Parohia Sfinţii Voievozi (monument istoric, în aceeași curte cu sediul Protopopiatului Pașcani)- Catedrală – panta Republicii – Parcul Municipiului.

Pelerinajul de Florii începe din Sâmbăta lui Lazăr şi dă tonul unui şir de procesiuni şi slujbe care continuă toată Săptămâna Patimilor şi culminează cu pogorârea Sfintei Lumini, în Sâmbăta Mare.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
câțiva nori
21.6 ° C
23.1 °
18.9 °
82 %
1.8kmh
20 %
mie
29 °
joi
29 °
vin
31 °
sâm
24 °
Dum
20 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI