23.5 C
Paşcani
duminică, iulie 3, 2022
Array

Pelerinaj de Florii, sâmbătă după amiază

 

La fel ca în ultimii ani, cât mai mulți credincioși sunt așteptați sâmbătă după amiază la Pelerinajul de Florii ce va avea loc în Municipiu Pașcani, dar și în alte orașe. Pelerinajul semnifica drumul parcurs de Iisus catre Ierusalim si pregateste sarbatoarea de duminica.

În acest an, pelerinajul este programt pentru după amiaza zilei de sâmbătă, 23 aprilie atunci când e sărbătorit și Sfântul Gheorghe. Plecarea va fi de la ora 16.00 de la Capela Municipiului. Se vor face mici opriri pentru rugăciune la biserica Sfinții Voievozi și Catedrala în construcții.

Traseul se va finaliza în Parcul Peștișorul, acolo unde credincioșii, cu ramuri de salcie, vor spune rugăciuni și vor cânta melodii religioase.

La pelerinaj participă preoți și credincioși de la mai multe parohii din Municipiu

Traseul va fi: Parohia Înălţarea Domnului (Capela, Cimitirul Municipal) – Parohia Sfinţii Voievozi (monument istoric, în aceeași curte cu sediul Protopopiatului Pașcani)- Catedrală – panta Republicii – Parcul Municipiului.

Pelerinajul de Florii începe din Sâmbăta lui Lazăr şi dă tonul unui şir de procesiuni şi slujbe care continuă toată Săptămâna Patimilor şi culminează cu pogorârea Sfintei Lumini, în Sâmbăta Mare.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow