More

  Pelerinaj ATOR emoționant. Înalt Prea Sfințitul Teofan, alături de tineri

  Array

  Eveniment spiritual de mare impact pentru tineri: În perioada 1-6 august a avut loc un pelerinaj deosebit, organizat de Asociația Tinerilor Ortodocși Români din județul Iași.
  Sub titlul „Pelerinaj pe urmele sfinților nemțeni”, cei aproximativ 60 de participanți, dintre care 11 din Pașcani, au parcurs în jur de 130 de km pe jos, pe traseul Iași- Târgu Neamț- Durău- Schit Schimbarea la față, Ceahlău.

  De remarcat, că în zona Pașcani-ului, la Soci, i-au întâmpinat cu fructe, protopopul Pavel Postolache și preotul Romică Siminciuc, apoi s-au alăturat grupului de pelerini.
  postolachi
  La Târgu Neamț, aceștia au avut parte de altă surpriză deosebită: pe lânga membrii de la celelalte filiale ATOR din zonă și din Botoșani sau Piatra Neamț, tinerii au fost însoțiți chiar de mitropolitul Moldovei și Bucovinei, Înalt Prea Sfințitul Teofan.
  sarbatori_sfinti_nemteni

  La fiecare parohie de pe traseu, unde pelerinii au fost cazați, a fost oficiată Sfânta Liturghie dimineața devreme, înainte de răsăritul soarelui, iar participanții au avut posibilitatea să împărtășească în fiecare zi, înainte să plece la drum.
  Costurile de participare au fost mai mult simbolice, cazarea și masa fiind asigurate. Tinerii au plătit doar 20 de lei pentru a ajunge cu un autocar la Durău, în penultima zi a pelerinajului.
  11816232_10204853086595981_1750280978620799897_o
  De la Durău, pelerinii au urcat pe Muntele Ceahlău, iar în ultima zi au sărbătorit hramul bisericii, la schitul Schimbarea la Față, unde Înalt Prea Sfințitul Teofan a oficiat Sfânta Liturghie, alături de un sobor de ierarhi și preoți.
  teofan
  Aceștia au avut parte de momente cu adevărat unice, trăirile lor fiind marcate și de perioada de post și rugăciune, pe care au parcurs-o împreună, acesta fiind un bun exemplu că tinerii au nevoie de acest tip de activități.

  Precizăm că alături de tineri a fost prezent în acest pelerinaj și părintele Nicodim Petre, responsabilul Departamentului de Misiune pentru Tineret din Arhiepiscopia Iașilor, care prin sesiuni de discuții i-a îndrumat pe tineri pentru ca aceștia, la rândul lor, să găsească soluțiile cele mai bune atât la problemele lor, cât și ale celor aflați în situații deosebite, în căutare, în confuzie sau în descurajare.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Reprezentantii Consiliului Local in CA-urile scolilor

  Legislativul pascanean a fost convocat in regim de urgenta pentru desemnarea reprezentantilor in Consiliile de Administratie si Comisiile pentru Evaluarea si Asigurarea Calitatii, in...

  Zeci de pășcăneni din etapa a doua s-au imunizat la centrul de vaccinare de pe strada Sportului

  In municipiul Pascani luni a inceput vaccinarea impotriva COVID-19 a persoanelor care se incadreaza in cea de-a doua etapa a campaniei de imunizare. Activitatea...

  Comisiile de specialitate au fost completate. Mai multi la Economic, mai putini la Educatie

  Desi a castigat alegerile locale pentru Consiliul Local , la diferenta de cateva sute de voturi de organziatia PNL iar cele doua formatiuni au...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI