15.7 C
Paşcani
duminică, mai 22, 2022
Array

Pelerinaj ATOR emoționant. Înalt Prea Sfințitul Teofan, alături de tineri

Eveniment spiritual de mare impact pentru tineri: În perioada 1-6 august a avut loc un pelerinaj deosebit, organizat de Asociația Tinerilor Ortodocși Români din județul Iași.
Sub titlul „Pelerinaj pe urmele sfinților nemțeni”, cei aproximativ 60 de participanți, dintre care 11 din Pașcani, au parcurs în jur de 130 de km pe jos, pe traseul Iași- Târgu Neamț- Durău- Schit Schimbarea la față, Ceahlău.

De remarcat, că în zona Pașcani-ului, la Soci, i-au întâmpinat cu fructe, protopopul Pavel Postolache și preotul Romică Siminciuc, apoi s-au alăturat grupului de pelerini.
postolachi
La Târgu Neamț, aceștia au avut parte de altă surpriză deosebită: pe lânga membrii de la celelalte filiale ATOR din zonă și din Botoșani sau Piatra Neamț, tinerii au fost însoțiți chiar de mitropolitul Moldovei și Bucovinei, Înalt Prea Sfințitul Teofan.
sarbatori_sfinti_nemteni

La fiecare parohie de pe traseu, unde pelerinii au fost cazați, a fost oficiată Sfânta Liturghie dimineața devreme, înainte de răsăritul soarelui, iar participanții au avut posibilitatea să împărtășească în fiecare zi, înainte să plece la drum.
Costurile de participare au fost mai mult simbolice, cazarea și masa fiind asigurate. Tinerii au plătit doar 20 de lei pentru a ajunge cu un autocar la Durău, în penultima zi a pelerinajului.
11816232_10204853086595981_1750280978620799897_o
De la Durău, pelerinii au urcat pe Muntele Ceahlău, iar în ultima zi au sărbătorit hramul bisericii, la schitul Schimbarea la Față, unde Înalt Prea Sfințitul Teofan a oficiat Sfânta Liturghie, alături de un sobor de ierarhi și preoți.
teofan
Aceștia au avut parte de momente cu adevărat unice, trăirile lor fiind marcate și de perioada de post și rugăciune, pe care au parcurs-o împreună, acesta fiind un bun exemplu că tinerii au nevoie de acest tip de activități.

Precizăm că alături de tineri a fost prezent în acest pelerinaj și părintele Nicodim Petre, responsabilul Departamentului de Misiune pentru Tineret din Arhiepiscopia Iașilor, care prin sesiuni de discuții i-a îndrumat pe tineri pentru ca aceștia, la rândul lor, să găsească soluțiile cele mai bune atât la problemele lor, cât și ale celor aflați în situații deosebite, în căutare, în confuzie sau în descurajare.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow