13.5 C
Paşcani
marți, mai 30, 2023
Array

Pe urmele apei meteorice de la Pascani. Datorii de miliarde de lei dictate de un cetatean din Bosteni care masoara ploaia.

Viceprimarul Pascaniului s-a transformat in detectiv particular. De cateva zile el investigheaza un caz extrem de complicat . Este vorba despre circuitul apei meteorice in natura pana la impunerea ei la plata pe facturile pascanenilor.

Mai exact Primaria Pascani este obligata sa plateasca lunar cate cca 300 de milioane de lei pentru apa care picura din cer pe motiv ca ar fi colectara de societatea locala de apa si canalizare. La fel si scolile trebuie sa plateasca cateva zeci de milioane de lei pe luna.
Facturile nu au fost achitate de peste 4 ani de zile adunandu-se datorii de cateva miliarde de lei vechi si penalitati uriase. Mai mult societatea Prest Serv Apa SA Pascani achita lunar TVA la stat pentru sumele facturate dar neincasate.

Interesant este ca facturile sunt intocmite in functie de niste masuratori facute cu un echipament primitiv de un cetatean din Bosteni, amplasate in curtea casei sale. O data pe luna reprezentantii societatii il suna iar acesta transmite cantitatile de apa inregistrate pe baza carora societatea de apa factureaza Primariei dar si scolilor sume uriase. Aurel Ciubotaru spune ca este salariatul Agentiei Nationale de Meteorologie de peste sapte ani de zile, desi este inginer agronom, de profesie.

Pentru a rezolva acesta problema viceprimarul Vasile Acsinte a pornit pe drumul apei meteorice. A ajuns la Bosteni, a facut cunostinta cu meteorologul de serviciu, a vazut echipamentul si a ajuns la concluzia ca Primaria este furata in fiecare luna de sute de milioane de lei. Asta deoarece masuratorile nu ar fi corecte. De exemplu in cele mai calduroase luni ale anului au fost inregistrate si facturate cantitati record de apa , pana la 90 l/mp. Din acesta cauza reprezentantul Primariei spune ca administratia locala are in intentie sa achizitioneze un echipament nou care sa fie amplasat chiar pe acoperisul sau in fata Primariei, citirile urmand sa fie facute de un salariat al institutiei impreuna cu un reprezentant de la societatea de apa si canal.

In replica cei de la Prest Serv Apa Canal SA Pascani sustin ca masuratorile sunt corecte iar apa meteorica trebuie facturata conform prevederilor legale.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow