11.3 C
Paşcani
miercuri, martie 22, 2023
Array

Pe Esplanadă, scările mari și mici au reînceput lucrările de modernizare

Au reinceput lucrarile de amenajare in zona Vale a Pascaniului. De cateva zile, muncitorii lucreaza la Esplanada si scarile mici /mari. Totul trebuie sa fie gata pana la sfarsitul toamnei a.c. Proiectul Integrat de Dezvoltare promite o schimbare totala a zonei Vale a Municipiului.

lucrari espla

Santierul deschis in toamna anului trecut in Pascani, a fost redeschis. De cateva zile, se lucreaza intens la modernizarea Esplanadei, a scarilor mici si mari. In cateva luni, locatia va arata diferit ca pana acum.

Conform datelor trecute in proiect, vor fi amplasate peste 600 de elemente de mobilier urban. Jardiniere noi, bazine de apa, socluri pentru statui, sunt doar cateva dintre noile elemente.

Muncitorii lucrau astazi si la scarile mici si cele mari. Nu a fost pus insa, nici un avertisment ca este santier, iar cetatenii care circulau pe scarile mici, au fost nevoiti sa se fereasca atunci cand cuva escavatorului incarcata cu moluz umbla deasupra capului lor.

lucrari scari

Conform proiectului, la scari nu se va umbla la arhitectura, insa vor fi aduse modificari majore.

Mentionam ca modernizarea Esplanadei este parte componenta din programul PID, finantat din bani europeni, cu o valoare de circa 16 milioane de lei. In cadrul acestui proiect, vor fi reabilitate si peste 4 km de strazi. Proiectul a fost initiat de fostul primar Grigore Craciunescu. Termenul de executie este de un an de zile, pana cel tarziu in luna octombrie 2015.

Materialul video in cadrul buletinului de strii INFOBIT.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow