More

  Pe 11 iulie se reface Podul de Flori, sunt aşteptaţi şi păşcăneni

  Array

  Apel pentru românii cu suflet mare din judeţul Iaşi. Ei sunt aşteptaţi pe malul Prutului pentru a reface Podul de flori, sâmbătă 11 iulie, incepand cu ora 10.00 la Ungheni. Participanţii la evenimentul din Republica Moldova vor trece pe jos podul feroviar Eiffel. Tot atunci va avea loc şi un program artistic pe ambele maluri de Prut.

  pod de flori

  Demersul este susţinut şi de un parlamentar din Paşcani. Este vorba despre fostul primar al Municipiului, Grigore Crăciunescu. Zilele trecute, acesta a făcut un apel la tinerii din oras şi nu numai pentru a fi alături la acest moment istoric.

  “Vrem Unirea Basarabiei cu România”, au strigat câteva mii de oameni, adunaţi zilele trecute în Piaţă Marii Adunări Naţionale din Capitală Republicii Moldova.

  Celebrul ,,Pod de Flori” a marcat perioada renaşterii naţionale. Primul „Pod de flori” a fost organizat pe 6 mai 1990, când cetăţenii români au trecut frontieră către Basarabia fără paşaport şi fără viza, prin opt puncte de trecere peste Prut. Peste un milion de oameni au participat la eveniment. Al doilea „Pod de flori” a avut loc pe 16 iunie 1991, când cetăţenii moldoveni au intrat în România fără acte.

  Menţionăm că peste cinci mii de manifestanţi de pe ambele maluri ale Prutului au adoptat un document prin care au cerut deschis unirea Moldovei cu România.
  Manifestaţia este organizată de Platforma Unionistă Acţiunea 2012, în comun cu Tinerii Moldovei şi alte organizaţii din Romania.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Furnizarea apei potabile va fi întreruptă în municipiul Pașcani și suburbii

  COMUNICAT: În vederea remedierii unei pierderi la conducta de aducțiune Moțca Pașcani de 600 mm diametru, apărută în zona Hanul Ancuței, ApaVital se află...

  Scandalul comisiilor de specialitate: Consilierul Ratoi refuza sa munceasca! Cum sunt si cum ar trebui sa fie impartite mandatele

  Un subiect care aparent nu are legatura cu agenda publica a cetatenilor a starnit un scandal de amploare intre reprezentantii puterii si cei ai...

  15 IANUARIE – ZIUA CULTURII NATIONALE

  Ziua Culturii Naţionale a fost marcată pentru prima dată la 15 ianuarie 2011, adică în urmă cu 10 ani. Data la care se sărbătoreşte...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI