17.7 C
Paşcani
duminică, octombrie 1, 2023
Array

Pe 11 iulie se reface Podul de Flori, sunt aşteptaţi şi păşcăneni

Apel pentru românii cu suflet mare din judeţul Iaşi. Ei sunt aşteptaţi pe malul Prutului pentru a reface Podul de flori, sâmbătă 11 iulie, incepand cu ora 10.00 la Ungheni. Participanţii la evenimentul din Republica Moldova vor trece pe jos podul feroviar Eiffel. Tot atunci va avea loc şi un program artistic pe ambele maluri de Prut.

pod de flori

Demersul este susţinut şi de un parlamentar din Paşcani. Este vorba despre fostul primar al Municipiului, Grigore Crăciunescu. Zilele trecute, acesta a făcut un apel la tinerii din oras şi nu numai pentru a fi alături la acest moment istoric.

“Vrem Unirea Basarabiei cu România”, au strigat câteva mii de oameni, adunaţi zilele trecute în Piaţă Marii Adunări Naţionale din Capitală Republicii Moldova.

Celebrul ,,Pod de Flori” a marcat perioada renaşterii naţionale. Primul „Pod de flori” a fost organizat pe 6 mai 1990, când cetăţenii români au trecut frontieră către Basarabia fără paşaport şi fără viza, prin opt puncte de trecere peste Prut. Peste un milion de oameni au participat la eveniment. Al doilea „Pod de flori” a avut loc pe 16 iunie 1991, când cetăţenii moldoveni au intrat în România fără acte.

Menţionăm că peste cinci mii de manifestanţi de pe ambele maluri ale Prutului au adoptat un document prin care au cerut deschis unirea Moldovei cu România.
Manifestaţia este organizată de Platforma Unionistă Acţiunea 2012, în comun cu Tinerii Moldovei şi alte organizaţii din Romania.

Alte articole