More

  Paznici și firme amendate de polițiști

  Array

  Patroni din Pașcani amendați

  Amendă usturătoare pentru un patron din Pașcani. Pentru că nu a asigurat în nici un fel paza la chioșcul pe care îl deține în piață, acum trebuie să plătească două mii de lei și să intre în legalitate. Nu a fost singurul în acest caz, după controlul oamenilor legii.

  25 de societăți comerciale și agenți de pază au fost verificate în câteva ore de oamenii legii, azi noapte, pentru a vedea dacă sunt în regulă privind asigurarea obiectivelor. După control s-a constatat că 9 dintre acestea nu au asigurate paza cu personal de pază sau sisteme de alarmă. Au fost verificaţi 19 agenţi de pază.

  „În noaptea de iulie a.c. 26/27.07.2016între orele 00:00 – 04:00, poli ţiştii Biroului Poliţiei OrdinePublică Paşcani au acţionat pe linia verificării respectării prevederilor Legii nr. 333/2003 şi H.G. nr. 301/2012, privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.” este precizat de purtătorul de cuvânt al IPJ Iași, Anca Vîjiac.

  Au fost făcute 9 informări către administratorii de societăţi comerciale privind obligativitatea asigurării cu pază a unitaţilor pe care le administrează. Au fost aplicate 9 sancţiuni contravenţionale, conform Legiinr. 333/2003, în valoare de 4000 lei.

  Spre exemplu, a fost sancţionată o societate comercială, conform Legii nr. 333/2003 cu amendă de 2.000 lei, întrucât nu a luat măsuri de asigurare cu pază a sediului amplasat în municipiul Paşcani.

  Menționăm că astfel de controale vor mai fi făcute și în următoarea perioadă.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Semne bune anul are pentru Clubul K1 Vikings GYM Pașcani. 7 medalii obținute la o competiție națională

  Prima competitie de profil din acest an a adus sapte medalii pentru Clubul  K1 Vikings GYM din municipiul Pașcani. Sportivii au obtinut patru medalii...

  Activități e-learning cu parteneri din România și Polonia la Liceul Teoretic Miron Costin Pașcani

  C.P. Un parteneriat inedit a debutat zilele acestea la Liceul Teoretic „Miron Costin” Pașcani,  reunind  online elevi din Polonia, de la Școala Szkoła Języków...

  Elevii ar putea reveni în bănci pe 8 februarie. 65% din cadrele didactice din zona Pașcani programate pentru vaccinare 

  Mai sunt cateva zile din semestrul I de scoala, urmeaza o saptamana de vacanta, iar din semestrul al II-lea, elevii ar putea reveni in...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI