19.4 C
Paşcani
marți, mai 24, 2022
Array

Paznic la Palatul Cantacuzino, dupa ani de nepasare

Mai bine mai tarziu dacat niciodata. Dupa ani de zile de nepasare, sefii administratiei locale din Pascani au hotarat sa puna un paznic la Palatul Cantacuzino. Asta dupa ce cea mai veche, si importanta din punct de vedere istoric, cladire din Pascani, a fost lasata prada hotilor si prin urmare a ajuns intr-un grad de distrugere greu de imaginat, in urma mutarii activitatii Palatului Copiilor in noul sediu.

Ediul sef a dispus ca Politia Comunitara sa pazeasca pe timp de noapte acest obiectiv, pana cand cladirea va fi achizionata de Consiliul Local, in vederea renovarii si redarii vietii culturale a orasului.
Mai mult, Primaria a demarat demersurile de intabulare a domeniului Cantacuzino asa incat peste cateva saptamni de zile, termenul limita pana cand cele doua mostenitoare trebuie sa dea un raspuns in legatura cu oferta facuta de primar , sa fie posibila vanzarea cladirii.
Mentionam ca, in prezent, cladirea a ramas fara geamuri si usi iar peretii au fost sfredeliti de cautatorii de fier vechi. Au mai ramas intacte doar plafoanele din lemn rar de cires pentru ca nimeni au a reusit sa ajunga la ele. Mai mult in ultima perioada fosta mandrie a Pascaniului a devenit adapost pentru boschetari si drogati sau locul preferat al tinerilor artisti care au pictat peretii cu graffiti.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow