More

  Paza gratuita pentru padurile sub 30 de hectare

  Array

  De la 1 septembrie, proprietarii de paduri din preajma oraselor Pascani si Targu-Frumos, care detin terenuri forestiere cu suprafete mai mici sau egale cu 30 de hectare, pot beneficia de paza gratuita. Trebuie sa depuna o cerere in acest sens la sediul Ocolului Silvic din municipiu si sa aiba titlu de proprietate, intabulare si altele. Aceasta masura are scopul de a impiedica taierile ilegale, din ce in ce mai multe, in padurile care nu sunt pazite.

  Ocolul Silvic din Pascani a fost nominalizat de Garda Forestiera de la Suceava sa asigure de la 1 septembrie 2017, paza padurilor micilor proprietari, la cererea acestora. Aceste servicii sunt si gratuite intr-o anumita situatie: daca suprafata este mai mica sau egala cu 30 de hectare si daca detinatorii au titlul de proprietate, intabulare sau schita cu coordonate topografice. Prin aceasta masura se urmareste combaterea furturilor din paduri.

   

  Potrivit celor spuse de seful Ocolului Silvic Pascani, proprietarii din urmatoarele localitati trebuie sa depuna cererea la sediul institutiei. Este vorba despre Alexandru Ioan Cuza, Costesti, Cucuteni, Halaucesti, Harmanesti, Lespezi, Mircesti, Mogosesti Siret, Pascani, Rachiteni, Ruginoasa, Siretel, Stolniceni-Prajescu, Targu Frumos, Tatarusi, Todiresti, Valea Seaca, Vanatori.

   

  In momentul in care se vor semna contractele de paza, suprafata administrata de Ocolul Silvic Pascani se mareste la aproape 10.000 de hectare. In acest fel, apar si noi locuri de munca. Mai exact, sapte posturi vor fi infiintate.

   

  Mentionam ca in prezent, la unitatea silvica din municipiu, au fost incheiate 1.400 de contracte de paza pentru padure privata care se intinde pe o suprafata de peste 1.900 de hectare. In ceea ce priveste proprietatea statului, ocolul are grija de aproape 5.500 de hectare.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Cumpărati un coș pascal făcut de copiii de la Asociația Lumină și Dar Pașcani. Bucuria micuților este dublă

  Apropierea sarbatorilor de Pasti se simte cu adevarat la centrul Asociatiei Lumina si Dar, coordonata de parintele Dumitru Cristea, din municipiul Pascani. Zeci de copilasi au confectionat cosuri pascale din hartie, care pot infrumuseta masa oricarui crestin in zi de sarbatoare. Un cos costa intre 8 si 10 lei si poate fi vazut si cumparat de pe pagina de Facebook a asociatiei. //

  Minor de 15 ani, depistat în trafic la volanul unui autoturism

  Minor de 15 ani, depistat în trafic la volanul unui autoturism. //

  Ministerul Muncii a modificat modelul contractului de muncă și a introdus o nouă obligație pentru angajatori

  Ministerul Muncii a modificat modelul cadru al contractului individual de muncă și a introdus o nouă obligație care îi revine angajatorului: să informeze salariatul, în momentul angajării, cu privire la obligația de a adera la un fond de pensii administrat privat. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet