16.3 C
Paşcani
miercuri, mai 31, 2023
Array

Paza gratuita pentru padurile sub 30 de hectare

De la 1 septembrie, proprietarii de paduri din preajma oraselor Pascani si Targu-Frumos, care detin terenuri forestiere cu suprafete mai mici sau egale cu 30 de hectare, pot beneficia de paza gratuita. Trebuie sa depuna o cerere in acest sens la sediul Ocolului Silvic din municipiu si sa aiba titlu de proprietate, intabulare si altele. Aceasta masura are scopul de a impiedica taierile ilegale, din ce in ce mai multe, in padurile care nu sunt pazite.

Ocolul Silvic din Pascani a fost nominalizat de Garda Forestiera de la Suceava sa asigure de la 1 septembrie 2017, paza padurilor micilor proprietari, la cererea acestora. Aceste servicii sunt si gratuite intr-o anumita situatie: daca suprafata este mai mica sau egala cu 30 de hectare si daca detinatorii au titlul de proprietate, intabulare sau schita cu coordonate topografice. Prin aceasta masura se urmareste combaterea furturilor din paduri.

 

Potrivit celor spuse de seful Ocolului Silvic Pascani, proprietarii din urmatoarele localitati trebuie sa depuna cererea la sediul institutiei. Este vorba despre Alexandru Ioan Cuza, Costesti, Cucuteni, Halaucesti, Harmanesti, Lespezi, Mircesti, Mogosesti Siret, Pascani, Rachiteni, Ruginoasa, Siretel, Stolniceni-Prajescu, Targu Frumos, Tatarusi, Todiresti, Valea Seaca, Vanatori.

 

In momentul in care se vor semna contractele de paza, suprafata administrata de Ocolul Silvic Pascani se mareste la aproape 10.000 de hectare. In acest fel, apar si noi locuri de munca. Mai exact, sapte posturi vor fi infiintate.

 

Mentionam ca in prezent, la unitatea silvica din municipiu, au fost incheiate 1.400 de contracte de paza pentru padure privata care se intinde pe o suprafata de peste 1.900 de hectare. In ceea ce priveste proprietatea statului, ocolul are grija de aproape 5.500 de hectare.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow