More

  Patronul Remar-ului, trimis în judecată pentru evaziune fiscală

  Array

  Omul de afaceri Gruia Stoica a fost trimis în judecată de DIICOT pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală și spălare de bani, prin diminuarea ilegală a bazei de impozitare a companiei Transbordare Vagoane Marfă CFR- TVM Iași, preluată de la CFR Marfă de firma sa Grup Feroviar Român (GFR).
  În același dosar au fost trimiși în judecată Vasile Didilă (fratele lui Gruia Stoica) și Vasile Răducan.

  Potrivit unui comunicat al DIICOT, în cursul anului 2003, Vasile Didilă, în calitate de președinte al Consiliului de Administrație al SC Grup Feroviar Român SA a semnat un contract de vânzare-cumpărare de acțiuni prin care a fost preluată SC Transbordare Vagoane Marfă CFR—TVM Iași.

  Preluarea s-a efectuat prin achiziționarea întregului portofoliu de acțiuni de la Societatea Națională de Transport Feroviar de Marfă — CFR Marfă SA.

  De asemenea, procurorii au reținut că, în perioada 2003-2005, Gruia Stoica, Vasile Didilă și Vasile Răducan, bazându-se pe relația de rudenie și încredere reciprocă, au constituit un grup infracțional organizat în scopul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani, elaborând un plan prin care să diminueze baza impozabilă GFR și GFR—TVM Iași, în scopul prejudicierii bugetului de stat, după care să ruleze mai multe sume de bani prin conturile bancare, astfel încât să creeze o aparență de legalitate a circuitelor comerciale fictive concepute și apoi să readucă sumele de bani folosite înapoi în conturile Grup Feroviar Român.

  După achiziționarea pachetului majoritar de acțiuni al SC Transbordare Vagoane Marfă CFR—TVM Iași, cei trei inculpați au schimbat conducerea societății impunând propriile reguli.

  Ulterior, Gruia Stoica, Vasile Didilă și Vasile Răducan au introdus această societate într-un circuit financiar fictiv, alături de Grup Feroviar Român SA, Grampet SA și SC Rapid Com SRL, în scopul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare a banilor astfel obținuți.

  Circuitul financiar a vizat săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală prin intermediul Grup Feroviar Român SA, urmare a înregistrării unui contract fictiv de subînchiriere vagoane de la SC Rapid Com SRL, precum și prin intermediul GFR — TVM Iași SA, urmare a înregistrării unui contract fictiv de consultanță.

  Prejudiciul total adus bugetului de stat este de 8.871.394 lei.
  Continuare pe Agerpres.ro

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Un consilier a demisionat din comisii, in semn de protest

  Lectie usturatoare din partea unui consilier local. Sorin Olariu de la PMP a demisioanat din trei comisii tehnice, unde legislativul local are reprezentanti, pentru...

  Dar din dar, pentru sănătate. Părinții Nicoletei au donat pentru Mateo, un copilaș operat pe creier

  Gest impresionant din partea familiei Nicoletei, adolescenta din Pascani diagnosticata cu o boala grava. Parintii fetei au donat 1.000 de euro din donatiile primite...

  Pașcaniul se împrumută pentru investiții, cu acordul tuturor consilierilor

  Municipiul Pascani se imprumuta cu 4 milioane de lei pentru confinantarea unor investitii din fonduri europene mostenite de la fosta administratie. Pe ordinea de...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI