21 C
Paşcani
miercuri, iulie 6, 2022
Array

Patronul de la Remar Pascani noul actionar majoritar la CFR Marfă, pentru 202 de milioane de euro

Grup Feroviar Român (GFR), parte a grupului Grampet, controlat de omul de afaceri Gruia Stoica, singurul investitor rămas în cursa pentru privatizarea CFR Marfă a câştigat licitaţia, oferind pentru pachetul de 51% din acţiunile companiei suma de 202 milioane de euro, cu 20 de milioane de euro mai mult decât preţul de pornire.

Ministerul Transporturilor a avut însă o surpriză în momentul în care a deschis oferta depusă de GFR, compania având „nişte condiţii”, după cum a explicat ministrul Relu Fenechiu. Mai exact, GFR solicita să plătească suma de 202 milioane de euro în rate. Relu Fenechiu, ministrul de resort, a explicat, la două ore după ce ar fi trebuit să anunţe oficial câştigătorul licitaţiei, că acest lucru nu este posibil.

După şapte ore de negocieri, Fenechiu a anunţat „că a ieşit fumul alb”. GFR a renunţat la condiţia plăţii eşalonate şi a devenit câştigătorul oficial al licitaţiei de privatizare de care depinde încheierea acordului cu Fondul Monetar Internaţional (FMI). Guvernul s-a angajat în cea mai recentă scrisoare de intenţie trimisă FMI să numească doar un câştigător al licitaţiei, nu să şi încheie tranzacţia, până la board-ul în care se va discuta acordul cu România, întâlnire ce va avea loc pe 26 iunie.

Continuare pe Gandul

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow