More

  Patronul de la Remar Pascani noul actionar majoritar la CFR Marfă, pentru 202 de milioane de euro

  Array

  Grup Feroviar Român (GFR), parte a grupului Grampet, controlat de omul de afaceri Gruia Stoica, singurul investitor rămas în cursa pentru privatizarea CFR Marfă a câştigat licitaţia, oferind pentru pachetul de 51% din acţiunile companiei suma de 202 milioane de euro, cu 20 de milioane de euro mai mult decât preţul de pornire.

  Ministerul Transporturilor a avut însă o surpriză în momentul în care a deschis oferta depusă de GFR, compania având “nişte condiţii”, după cum a explicat ministrul Relu Fenechiu. Mai exact, GFR solicita să plătească suma de 202 milioane de euro în rate. Relu Fenechiu, ministrul de resort, a explicat, la două ore după ce ar fi trebuit să anunţe oficial câştigătorul licitaţiei, că acest lucru nu este posibil.

  După şapte ore de negocieri, Fenechiu a anunţat “că a ieşit fumul alb”. GFR a renunţat la condiţia plăţii eşalonate şi a devenit câştigătorul oficial al licitaţiei de privatizare de care depinde încheierea acordului cu Fondul Monetar Internaţional (FMI). Guvernul s-a angajat în cea mai recentă scrisoare de intenţie trimisă FMI să numească doar un câştigător al licitaţiei, nu să şi încheie tranzacţia, până la board-ul în care se va discuta acordul cu România, întâlnire ce va avea loc pe 26 iunie.

  Continuare pe Gandul

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Manifestări dedicate Mitropolitului Visarion Puiu, la Pașcani

  Cu prilejul împlinirii a 142 de ani de la naşterea Mitropolitului Visarion Puiu, în mai multe oraşe din ţară se desfăşoară, în perioada 23...

  Anunt de pierdere

  Pierdut diploma de bacalaureat seria P Nr. 0321967 pe numele ANDRONIC V. DARIA, eliberata in data 15 august 1997. O declar nula!

  România pierde rapid din populație, natalitatea scade abrupt. În 2020 s-au născut mai puțini copii decât în 1876

  Dacă nu facem nimic, România va pierde în următorii 30 de ani peste trei milioane de oameni. Şi nu vom fi doar mai puţini,...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp